5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Binnendeur Klinken Kiezen

Binnendeuren kopen is voor veel mensen geen makkelijke opdracht. Er is namelijk zodanig veel keuze en veel verschillende uitvoeringen waardoor sommige mensen niet weten welk type deur ze moeten kiezen. Gelukkig zijn er nu ook online shops zoals bijvoorbeeld deurenshop.com waar de verschillende binnendeuren netjes gesorteerd zijn per uitvoering waardoor je ze snel met mekaar kan gaan vergelijken.

Nadat je uiteindelijk je binnendeuren gekocht hebt is het tijd om te gaan nadenken over de deurklinken…

Kies je voor moderne design deurklinken of ga je toch eerder voor klassiek of zelfs retro deurkrukken? Alles is dezer dagen te verkrijgen, daarom dat we in dit artikel even de verschillende uitvoeringen nader bekijken.

Inox

Waarschijnlijk de populairste en meest verkochte deurklinken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zowel klassiek als modern. De prijs-kwaliteitverhouding van inox deurklinken zit heel goed. Voor gemiddeld 25 euro koop je een kwalitatief goed paar.

Aluminium

Na inox zijn aluminium deurklinken wellicht de best verkochte dezer dagen. Ze zijn modern, zo goed als onderhoudsvrij en tegelijk ook betaalbaar voor iedereen. De prijs voor een paar alu deurkrukken ligt tussen de 15 en 45 euro.

Chrome

Als je van blinkende design deurklinken houdt dan zijn chromé deurklinken echt iets voor jou! Je hebt ze ook in mat uitvoering of in een combinatie van mat en blinkend. Prijs voor een paar chromé deurklinken ligt tussen 70 en 110 euro.

Tin

Deurkrukken in tin hebben een beetje een chromé look maar ze blinken wat minder. Het zijn klinken die meestal gekocht worden door mensen die van retro houden. Prijs voor een paar tinnen deurklinken ligt tussen 20 en 50 euro.

Messing

Messing deurklinken zijn perfect voor mensen die van bling bling houden. Je hebt ze in gepolijste messing (goudkleurig) alsook in verchroomde messing (chromé). Prijs van een paar messing deurklinken varieert tussen 60 en 100 euro.

Roest

Deurklinken in roest uitvoering zijn helemaal in! Ze passen in zowel moderne nieuwbouw woningen als in klassieke interieurs. Deurklinken in roest uitvoering bestaan eigenlijk uit gesmeed ijzer dat chemisch verroest wordt en daarna een beschermende matte vernislaag krijgt. Voor een paar kwalitatieve, roeste deurkrukken met bijhorende sleutelplaatjes betaal je al snel €75.

Brons

Bronzen deurklinken zijn eerder zeldzaam de dag van vandaag. Vroeger waren ze erg populair en werden ze veel gebruikt in woningen en kastelen, maar doordat deze klinken relatief veel onderhoud vragen en ze op termijn kunnen verkleuren worden deze klinken vandaag de dag niet meer zo veel verkocht. Bronzen deurkrukken zijn meestal ook niet echt goedkoop in aankoop, reken ongeveer maar 60 à 95 euro per paar.

Smeedijzer

Deurklinken gemaakt uit smeedijzer hebben een klassieke/retro look, meestal met sierlijke afwerking. Het zijn steeds degelijke klinken die relatief goedkoop kunnen worden aangekocht (rond de 15-30 euro per paar).

Nylon

Nylon deurklinken worden bijna nooit gebruikt voor binnendeuren. Dit is het type klink dat volledig bestaat uit plastiek en eerder gebruikt wordt voor een deur van een opberghok of tuinhuis. Nylon deurkrukken zijn ook heel goedkoop (rond de 10-15 euro per paar) en worden op werven ook vaak gebruikt als tijdelijke deurklink.

http://www.deurklinken.com