5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Coniferen snoeien hoe

Veel mensen die hun coniferen of beukenhaag willen snoeien maar niet weten hoe zij dat moeten doen zoeken naar coniferen snoeien hoe. Ook zien wij de laatste jaren steeds meer mensen naar coniferen snoeien hoe zoeken die wel ervaring met het snoeien van coniferen hebben. Die mensen zijn dan vooral op zoek naar een opfrisbeurt van hun kennis. In beide gevallen is het aan te raden om deze pagina door te lezen. Op deze pagina leggen wij namelijk stap voor stap uit hoe u uw coniferen kunt snoeien. Wij geven hier tips met betrekking tot de voorbereiding, het snoeien van de coniferen zelf, de benodigdheden en tot slot geven wij tips met betrekking tot een kostenbesparing.

Hoe u een goede voorbereiding kunt treffen om uw coniferen te snoeien

Bij het snoeien van coniferen is een goede voorbereiding op zijn plek. Die voorbereiding bestaat bijvoorbeeld uit het klaarzetten van alle benodigdheden, maar ook het uitkiezen van de juiste dag. Kies een dag uit waarop het niet heet is buiten. Ook mag er geen kans op vorst zijn. Daarbij is het aan te raden om uw coniferen tijdens lichte regen te snoeien. Snoei uw coniferen bij voorkeur in het voorjaar en in het najaar.

Om coniferen te snoeien heeft u verschillende materialen, spullen, gereedschappen en accessoires nodig. Voor het snoeien van coniferen kunt u een elektrische heggenschaar of een normale heggenschaar gebruiken. In het geval van een elektrische heggenschaar heeft u ook een verlengsnoer nodig. Omdat coniferen ook op hoogte gesnoeid moeten worden kunnen wij het aanraden om ook een trap klaar te zetten. Vuilniszakken om de gesnoeide takken straks op te ruimen zult u ook nodig hebben. Tot slot is het aan te raden om tijdens het snoeien van uw coniferen een veiligheidsbril, bedekkende kleding en tuinhandschoenen te dragen. De gesnoeide takken kunnen namelijk voor irritaties aan uw huid en ogen zorgen.

Hoe u het snoeien van coniferen het beste aan kunt pakken

Om een beukenhaag te snoeien dient u een vakkundige aanpak te hanteren. Om de bovenkant van uw coniferen goed recht te snoeien kunt u van de ene kant naar de andere kant van de haag waterpas een touw spannen. Snoei allereerst de bovenkant van uw coniferenhaag en zorg er daarbij voor dat u net onder het touw snoeit. Zo blijft de bovenkant van de haag mooi recht. Begin vervolgens met het snoeien van de ene kant van de coniferenhaag. Ook daarbij is het belangrijk om van boven naar beneden te snoeien. Snoei de coniferen eerst oppervlakkig. Een coniferenhaag kan een drastische snoei namelijk niet goed verdragen. Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de onderkant van de haag net even een paar centimeter breder is dan de bovenkant van de haag. Door een coniferenhaag taps te snoeien is de haag in staat om het meeste zonlicht op te vangen. Snoei tot slot de andere kant van uw haag.

Uw coniferen door een hoveniersbedrijf, een tuinman of een boomverzorgingsbedrijf laten snoeien

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw coniferenhaag door een boomverzorgingsbedrijf, een tuinman of een hovenier te laten snoeien. Door de klus uit te besteden is de kans op problemen met uw coniferenhaag het minst groot. Daarmee bedoelen wij dat de kans op bruine plekken na een snoeibeurt zeer minimaal zijn. Veel bedrijven snoeien namelijk niet alleen de coniferenhaag, zij bemesten de coniferenhaag na het snoeien ook voor u. Zo krijgt de gehele haag extra kracht om na het snoeien te herstellen.

Indien u overweegt om uw coniferen te laten snoeien dan kunnen wij het sterk aanbevelen om de prijzen te vergelijken. Vraag bij verschillende boomverzorgers, hoveniersbedrijven en tuinmannen een offerte aan en leg de prijzen naast elkaar. U zult dan al snel zien dat er tussen de aanbieders grote prijsverschillen te ontdekken zijn. Daar kunt u als opdrachtgever uw voordeel mee doen.