5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

De achtertuin gezelliger maken

Wij als Nederlanders zijn graag in de tuin bezig. Elk voorjaar moet er voor het onderhoud gezorgd worden. Nieuwe planten worden gekocht om de tuin mee op te vrolijken en kapotte planten worden weggegooid. De heggen en hagen worden bij gesnoeid, zodat alles er weer strak uit komt te zien. Toch kan het zijn dat je hierna alsnog vindt dat er te weinig sfeer en kleur in je tuin is. En dat je niet een gezellige plek hebt om gezellig met familie of vrienden te zitten.

Tips voor je achtertuin

Er zijn verschillende manieren om de boel op te vrolijken. Als je een schutting hebt, kun je deze versieren met decoratie. Dit kan met plantenbakken of kunstwerken. Een ander idee is om een plek te maken voor een kampvuur of vuurkorf. In de zomeravonden zorgt dit voor veel sfeer en warmte. Verder kun je een waterelement in je tuin toepassen om voor ontspanning te zorgen. Een waterfontein of waterval is hiervoor ideaal. De meeste sfeer creëer je echter met verlichting. Kies niet voor te felle lampen, maar voor lampen met een warme lichtuitstraling.

Ook kan het warm weer zijn en regenen tegelijk. Een ideale oplossing om dan alsnog van je tuin te kunnen genieten is een veranda. Dit is een aanbouw aan de woning met een afdak, die meestal slechts op een paar pilaren steunt. Ook zijn er veranda’s beschikbaar die helemaal afgesloten kunnen worden van de elementen, meestal door middel van schuifdeuren. Dit is ideaal in Nederland voor dagen met veel wind of als het koud is. Als je twijfelt over welke veranda je moet nemen is het goed om online reviews te lezen. Een aanbieder van goed beoordeelde veranda’s is De Goedkoopste Veranda. Bezoek de degoedkoopsteveranda review eens voor meer informatie.

https://inforeview.nl/de-goedkoopste-veranda-review/