5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Led lampen en waarom ze zuiniger zijn

Als je nu nog gloei, halogeen of spaarlampen in huis hebt dan is het zeker tijd om te overwegen om over te stappen naar led lampen. Misschien ben je daarom wel hier, op zoek naar de verschillen tussen gloei en led lampen en hoe deze led lampen nou precies werken. 

licht en warmte verhouding

wanneer je een gloeilamp aan hebt staan komt hier maar ongeveer 20% licht vanaf en 80% warmte, en al die warmte die van deze lamp af komt is eigenlijk verspilde energie. Led lampen hebben nou precies het omgekeerde, die geven 80% licht en geven maar 20% warmte af.

Flikkerende lampen

Iets wat je bijna niet kan zien is dat gloeilampen flikkeren en op de momenten dat hij flikkert moet er steeds net een beetje meer stroom bij. Dit is mooi te vergelijken met een auto waarmee je langzaam mee rijdt, vaak stopt en ook kleine stukjes mee rijdt. Iets wat led lampen niet doen is flikkeren en heeft dus geen extra stroom nodig om sommige momenten. Deze led lampen kan je dan weer vergelijken met een auto die met een constante snelheid rijdt met een redelijk tempo erin. 

Dimmen

Heel veel led verlichting valt ook te dimmen omdat dit juist feller licht is. Als je dit dimt komt er ook minder stroom binnen en verbruikt het ook minder. Let hier wel nog op als je led lampen aanschaft omdat niet elke lamp dit kan.

Hulp met verlichting elektricien Utrecht

heb je enige hulp nodig met het vervangen van verlichting of het plaatsen van extra stopcontacten voor nieuwe verlichting? Elektricien Utrecht 24/7 heeft ervaren hulp klaar staan voor u. Wij zijn werkzaam in Utrecht en omstreken en zijn 24/7. De beste elektricien in Utrecht en alle omliggende steden voor al uw elektra problemen. Bel direct

Bedrijfsnaam: Elektricien Utrecht 24/7

Website:Elektricienutrecht247.nl

Telefoonnummer:085 019 6395

Adres: Amsterdamsestraatweg 223, 3551 CC Utrecht.