5-S Webgids
Gezondheid

De beste activity trackers van 2021

De beste activitytrackers van 2021

Met een activitytracker kunt u uw stappen, lichaamsbeweging, slaap en meer bijhouden. Sinds 2015 hebben we in totaal meer dan twee maanden hardgelopen, gewandeld, gezwommen, gefietst, geslapen en, kortom, dag en nacht geleefd met 28 activitytrackers om hun nauwkeurigheid, gebruiksgemak en comfort te beoordelen. Hoewel geen enkele tracker elke metriek perfect registreerde, zijn we ervan overtuigd dat de gebruiksvriendelijke en duurzame Fitbit Charge 4 de beste optie is voor de meeste mensen die een activitytracker willen gebruiken om hun bewegingen te volgen en stappen te zetten in de richting van het verbeteren van hun gezondheid.

Fitbit Charge 4

Van alle trackers die we hebben geprobeerd, is de Fitbit Charge 4 het meest intuïtief in gebruik, en het is een van de meest nauwkeurige voor het meten van stappen en hartslag (hoewel nauwkeurigheid niet alles is). Het detecteert betrouwbaar, bijna altijd correct, en begint automatisch met het registreren van uw trainingen – hardlopen, wandelen, fietsen, zwemmen – na ongeveer 10 minuten van activiteit. Het touchscreen display is helder en duidelijk, en duidelijk gelabelde pictogrammen zorgen voor een eenvoudige menunavigatie. Met de duidelijke, beknopte app kun je gemakkelijk de dagelijkse activiteitsgegevens ontleden en kun je verbinding maken met een robuust netwerk van andere Fitbit-gebruikers (wat je misschien kan helpen gemotiveerd te blijven). Er zijn meer dan 20 activiteitsmodi, waaronder een nieuwe outdoor-workoutmodus voor sporten die niet stap-afhankelijk zijn (zoals langlaufen of kajakken). Binnen de app kun je ook bepalen welke smartphone-notificaties je op je pols wilt laten zoemen. De Charge 4 heeft een hoogtemeter (die de beklommen verdiepingen bijhoudt) en ingebouwde GPS (die realtime gegevens over tempo en afstand mogelijk maakt zonder dat een telefoonverbinding nodig is). Dit model houdt de duur en de waargenomen kwaliteit van uw nachtrust bij, en registreert zelfs dutjes (niet alle trackers doen dat). De batterij gaat tot zeven dagen mee.

Fitbit Inspire 2 

De Fitbit Inspire 2 heeft een slanker, sexier profiel dan de Fitbit Charge 4. Het touchscreen display is helder en levendig. Net als de Charge 4 heeft de Inspire 2 geen mechanische knop – door op de zijkanten van het scherm te drukken wordt hij wakker of keert hij terug naar het beginscherm. De Inspire 2 heeft geen ingebouwde GPS (wat de Charge 4 wel heeft); het meet tempo en afstand tijdens een wandeling of een run wanneer het is aangesloten op de GPS van uw telefoon (wat betekent dat u uw telefoon bij u moet hebben). Tijdens een wandeling van 1,4 mijl langs een gemeten lus, bleef de Inspire 2 achter bij de Charge 4 op zowel afstand als stap-telling nauwkeurigheid, en het was minder nauwkeurig bij het registreren van de hele dag stap-telling. Het presteerde wel goed in onze hartslag tests. In tegenstelling tot de Charge 4, heeft de Inspire 2 geen hoogtemeter, dus het kan niet bijhouden welke verdiepingen beklommen zijn. Maar net als de Charge 4 biedt dit model meer dan 20 doelgerichte trainingsmodi, en het houdt slaapfasen bij (hoewel alarmen alleen programmeerbaar zijn in de app; bij de Charge 4 zijn ze programmeerbaar op het apparaat). U kunt de Inspire 2 om uw pols dragen of aan uw kleding met een clip (afzonderlijk verkrijgbaar). De tracker heeft een batterijlevensduur van 10 dagen, drie dagen langer dan de batterijlevensduur van onze top keuze. Bekijk hier de activity trackers voor dames

Garmin vivoactive 4s

Als u bijzonder actief bent en u wilt al uw workouts grondig bijhouden, overweeg dan de Garmin Vívoactive 4S. Het is een sportieve, geavanceerde activitytracker met de nadruk op – u raadt het al – lichaamsbeweging. De 4S is de kleinste van de twee Series 4-toestellen van Garmin (het scherm is 40 millimeter, terwijl dat van de Vívoactive 4 45 millimeter is). Het is verfijnd en zeer draagbaar – de 4S is groter dan de twee Fitbit-modellen die we aanbevelen, maar kleiner dan andere horloge-achtige trackers van Garmin en Polar (een ander merk dat we hebben getest). Het kleuren touchscreen is duidelijk en responsief (hoewel meer gedempt dan die van een paar concurrenten met een kleurenscherm). En met de knoppen naast het scherm is het gemakkelijker om te schakelen tussen trainingsmodi of om trainingen te starten en te stoppen. Over het geheel genomen is de Vívoactive 4S een stap dichter bij een GPS hardloophorloge dan de Fitbit trackers die wij aanbevelen.

Harslag meten

Een activity tracker meet ook je beweging tijdens het slapen. Bij veel beweging ben je wakker of lig je te woelen. Als je lang stilligt, slaap je waarschijnlijk lekker. Je kunt je slaapgegevens bekijken in de app. We geven een oordeel voor de gebruiksvriendelijkheid hiervan. Vaak is te zien hoelang je diepe en lichte slaap hebben geduurd. Ook wordt je rem-slaap meestal bijgehouden. Soms bevat de tracker een wekker die je wakker maakt tijdens je lichte slaap. Daardoor zou je frisser opstaan.

Slaap meten

Een activity tracker meet ook je beweging tijdens het slapen. Bij veel beweging ben je wakker of lig je te woelen. Als je lang stilligt, slaap je waarschijnlijk lekker. Je kunt je slaapgegevens bekijken in de app. We geven een oordeel voor de gebruiksvriendelijkheid hiervan. Vaak is te zien hoelang je diepe en lichte slaap hebben geduurd. Ook wordt je rem-slaap meestal bijgehouden. Soms bevat de tracker een wekker die je wakker maakt tijdens je lichte slaap. Daardoor zou je frisser opstaan.

Voor wie is een activity tracker geschikt?

Activitytrackers kunnen u een beter idee geven van hoe en hoeveel u uw lichaam beweegt gedurende de dag en de nacht. Ze zijn bedoeld voor mensen die doelen willen stellen om dagelijks meer te bewegen, vaker te sporten en hun slaapgewoonten te verbeteren. Deze trackers (en hun apps) zijn ook bedoeld voor mensen die een plek willen om hun dieet, hydratatie en zelfs menstruatiecycli te loggen om een breder beeld van hun gezondheid te krijgen. De verschillen tussen deze trackers zitten vooral in het aantal sensoren (en dus functies) dat ze bieden en (het belangrijkste) hoe eenvoudig ze te gebruiken zijn.

De grenzen tussen GPS-horloges voor hardlopen en smartwatches en specifieke activitytrackers zijn vager dan ooit. GPS-horloges kunnen nu de hele dag je activiteiten bijhouden en ‘s nachts je slaap. Smartwatches kunnen nu je beweging vastleggen met automatische activiteitsdetectie en ingebouwde GPS. Sommige mensen geven echter om verschillende redenen nog steeds de voorkeur aan een speciale activitytracker. Om te beginnen zijn activitytrackers veel minder omvangrijk om te dragen dan GPS-horloges, en ze kosten meestal een stuk minder. In tegenstelling tot smartwatches kun je ze een week lang gebruiken zonder op te laden (terwijl je een smartwatch meestal dagelijks moet opladen). En de nieuwste generatie trackers gaat veel verder dan alleen het tellen van stappen en het registreren van trainingen: Ze bevatten meer smartwatchfuncties dan voorheen – van interactieve meldingen tot apps van derden – en extra sensoren die meer gedetailleerde informatie geven over beweging en slaap.

 

https://sporthorloge.info/activity-tracker/

Gerelateerde artikelen

Met deze belangrijke tips kan een “muisarm” worden voorkomen

Geef de contouren van de billen terug

Regionale ziektekostenverzekeraar