5-S Webgids
Image default
Bedrijven

De grootste voordelen van een waterontharder

Wanneer je in een gebied woont waar erg hard water is, weet je vast wel wat de nadelen van hard water zijn. Je moet regelmatig je waterkoker en koffieapparaat ontkalken en je blijft poetsen om die kalk in je badkamer weg te krijgen. Dit zijn nog maar twee kleine ongemakken, maar er zijn er nog veel meer. Een waterontharder is de perfecte oplossing om in één klap van al deze ongemakken af te zijn. Wil jij weten wat de grootste voordelen zijn van een waterontharder gebruiken? Lees dan zeker even verder en je zult er snel achterkomen. 

Je stookkosten worden minder hoog

Wanneer je een hoog kalkgehalte hebt in het leidingwater slaat dit na wat jaren neer in de leidingen van het verwarmingssysteem en bronboring van je woning. De leidingen slibben dan als het ware meer dicht. Het rendement van je verwarmingssysteem wordt steeds lager. In een periode van 5 à 10 jaar kan de effectiviteit van de warmtespreiding zelfs met zo’n 20 % verminderen. Wanneer je kiest voor een waterontharder in jouw woning, voorkom je dat dit probleem bij jou gaat spelen. 

Kleding en apparaten blijven langer goed

Het tweede voordeel van zacht water is dat huishoudelijke apparaten en kleding minder te lijden hebben. Wanneer je hard water gebruikt, blijft overal kalk zitten. Deze kalkaanslag kan weliswaar verwijderd worden door te spoelen met azijn, maar ook daardoor slijt het apparaat eerder. Zonde dus en al helemaal zonde omdat dit makkelijk voorkomen kan worden. Gebruik gewoon zacht water en je zult merken dat de levensduur een stuk langer wordt. 

Je hebt minder shampoo en zeep nodig

Op het moment dat je een waterontharder hebt, bespaar je heel wat geld op zeep en zeepproducten. Zeep, waspoeder en glansmiddelen werken veel beter in zacht water. Dit zijn dure producten en wanneer je hier dus minder van hoeft te kopen, gaat het besparen van geld heel snel! Een fijn extra voordeel dus.