5-S Webgids
Image default
Bedrijven

De inrichting van je tuin

Als jij jouw tuin gaat herinrichten, kan het zijn dat jij niet weet waar je moet beginnen. Het kan een flinke klus zijn die goed gedaan moet worden zodat je hier nog jarenlang van kan genieten. Een goede tuin zorgt er ook voor dat jij vaker buiten komt!

Voordat je kan beginnen met het inrichten van je tuin is het belangrijk om al een paar dingen te overwegen. Het kan namelijk zijn dat jij helemaal geen groene vingers hebt en graag zo min mogelijk onderhoud hebt aan de tuin. Wil je dan wel beplanting? Misschien wil je wel een zwembad, maar hoe zit het met het zwembad onderhoud? Of een moestuin, gazon of vijver? Als je kinderen hebt komt er natuurlijk ook nog een speeltoestel of iets voor de kinderen. Er zijn een boel dingen waar je rekening mee moet houden bij het herinrechten van je tuin. Het is daarom belangrijk om al je wensen op een rijtje te zetten.

Indeling van de tuin

Zodra jij weet wat jouw tuinwensen zijn kan je gaan beginnen met het bedenken van de indeling van de tuin. Over het algemeen is het terras het middelpunt van de tuin. Het is dus aan te raden om vanuit het terras een goed overzicht over de hele tuin te hebben.

Als je een zwembad wilt moet je goed kijken naar de plaatsing van het zwembad en waar jij je terras wilt. Het zwembad onderhoud hoeft niet veel moeite te zijn. Er zijn tegenwoordig namelijk veel hulpmiddelen om het onderhoud van het zwembad te vergemakkelijken.

Groen of geen groen?

We raden af om helemaal geen groen aan de tuin toe te voegen. Als je geen groene vingers hebt kan je kiezen voor planten, bloemen en struiken die meerjarig zijn en die je alleen maar hoeft water te geven tijdens de heetste periodes. Deze planten kunnen ook nuttig zijn, denk aan lavendel. Je kan er altijd een verse bos van op tafel hebben staan of thee van zetten, daarnaast brengt het fleur en leven in de tuin.

https://outathome.com/nl/zwembaden-toebehoren/zwembad-schoonmaken