5-S Webgids
Gezondheid

Dé kaakfysiotherapie specialist in omgeving Nijmegen

Dat u voor problemen met het bewegingsapparaat bij de fysiotherapeut terecht kunt weet u waarschijnlijk wel. De fysiotherapeut is dé specialist voor alles wat met het steun- en bewegingsapparaat te maken heeft. Uw kaak is ook een gewricht, dus met kaakklachten kunt u ook bij een fysiotherapeut terecht. Nu is het zo dat niet iedere fysiotherapeut verstand heeft van alles, en zeker kaakfysiotherapie (ook wel orofaciale fysiotherapie) is een specialisme binnen de fysiotherapie waar je echt een extra studie voor moet hebben gedaan. Binnen de praktijk van Fysiotherapie Neerbosch is die specifieke kennis aanwezig. U kunt dus zeker voor Kaakfysiotherapie in omgeving Nijmegen bij ons terecht.

 

Met wat voor soort klachten kunt u terecht bij een kaakfysiotherapeut?

Een fysiotherapeut met als specialisatie orofaciale klachten, kan helpen bij verschillende aandoeningen die te maken hebben met spieren en gewrichten in het hoofd- halsgebied. Ook het kaakstelsel valt onder de specialiteit van de kaakfysiotherapeut. Klachten zoals tinnitus (oorsuizen), duizeligheid en het klemmen van de kaak en tandenknarsen zijn voorbeelden van klachten waar de kaakfysiotherapeut goed bij kan helpen. Klachten als gevolg van spanning in het hoofd- halsgebied en ook hoofdpijn zijn vaak goed te behandelen door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Ook gevolgen van ongelukken, botbreuken, kanker en reuma in het hoofd- halsgebied behoren tot de indicaties voor kaakfysiotherapie. Vaak zult u verwezen worden door bijvoorbeeld uw tandarts, huisarts of orthodontist voor kaakfysiotherapie in Nijmegen. U kunt ook zonder verwijzing terecht bij de gespecialiseerde fysiotherapeut Nijmegen. Het zijn vervelende klachten waar u misschien al heel lang mee rondloopt, maar vaak zijn dit soort klachten goed te verhelpen, of te verbeteren.

 

Hoe ziet de behandeling door een kaakfysiotherapeut er uit?

Op die vraag is geen pasklaar antwoord te geven. Ieder probleem, elke klacht is anders, en vraagt om een andere behandeling. Kaakproblemen kunnen bijvoorbeeld veel verschillende oorzaken hebben. De kaakfysiotherapeut zal in ieder geval een screening doen om te ontdekken of de echte oorzaak van de klachten niet iets met de tanden zelf te maken heeft. In dat geval bent u beter gebaat bij behandeling door bijvoorbeeld een tandarts. Nadat de fysiotherapeut helder heeft waar de oorzaak zit, zal de behandeling van start gaan. De behandeling kan bestaan uit het geven van voorlichting. Wij geven u bijvoorbeeld inzicht in de relatie tussen slapen, stress, ademhaling en uw klachten. Ook uw houding kan veel invloed hebben op uw klachten. Door een aanpassing in uw lichaamshouding kan bijvoorbeeld de positie van het hoofd een beetje veranderen met verlichting van klachten als gevolg. Door massage, het aanleren van zelf-massage, rek- en strekoefeningen kan ontspanning van de kauwspieren bereikt worden. Vaak zijn die spieren enorm gespannen zonder dat u het zelf doorheeft. Dan kan soms de oorzaak zijn van uw klachten. Wij zijn een vertrouwd adres voor Kaakfysiotherapie Nijmegen, en helpen u graag verder. Overigens: ook als u op zoek bent naar een fysiotherapeut Nijmegen voor andere klachten, zoals sportblessures, of voor algemene fysiotherapie, dan bent u bij ons van harte welkom.

 

https://fysioneerbosch.nl/

Gerelateerde artikelen

5 topproducten voor degenen die niet meer kunnen lopen – 5-s.nl

Gezonde leefstijl met een online personal trainer Hengelo

Tips voor mensen die slecht slapen