5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Denk eens na over uitbesteden

Zo nu en dan zitten bedrijven in een lastige branche waar bijvoorbeeld de loonadministratie geen simpele klus is om constant goed uit te voeren. Voorbeelden hiervan zijn de schilders-, transport- en horecabranche. Als je werknemers in dienst hebt dien je altijd loonadministratie uit te voeren. Bij de branches die ik zojuist noemde kan dat dus wel eens lastig zijn. Dit is niet omdat je veel werknemers hebt maar omdat de branche vrij lastig in elkaar zit. De loonadministratie bestaat uit allerlei formules en berekeningen. De formulieren over de loonstaat, loonstrook en ook de jaaropgaven vallen eronder. Natuurlijk kun je de administratie zelf wagen te doen, de kans is echter groot dat je niet genoeg expertise hebt om dit goed uit te voeren. Het kost veel tijd en energie om dit allemaal zelf bij te houden. In zulk soort gevallen is het over het algemeen niet slim om deze taak zelf op je te nemen. Je kunt het beter uitbesteden aan een loonbureau. Er zijn vast loonbureaus die gespecialiseerd zijn in de branche waarin jij actief bent.

 

Een loonbureau die goed aan te raden is, is CBBS. Zij doen allerlei verschillende soorten administratie, zoals dus ook salarisadministratie. CBBS ondersteunt bedrijven in al hun aspecten van persoonlijke dienstverlening. Zo zijn ze gespecialiseerd in het inrichten en ondersteunen van de HRM afdeling. Vooral CAO’s en branchespecifieke regelingen zijn zij erg gespecialiseerd in. Niet alle bedrijven hebben zelf de kennis in huis omtrent deze werkzaamheden. CBBS heeft bijvoorbeeld online diensten zoals de salarisservice en HR software die ervoor zorgen dat je in een keer inzicht krijgt in je volledige administratie. Dit werkt allemaal makkelijk online zodat je op elk moment van de dag alle gegevens in kunt zien.

 

Als werkgever zorg je er op deze manier voor dat je gewoon altijd een goed overzicht op alles houdt. Ook houd je op deze manier meer tijd over voor dingen die belangrijker zijn voor de organisatie. Aan het einde van de dag is tijd natuurlijk simpelweg geld.

 

http://www.cbbs.nl/