5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Deur openen zonder gebruik te maken van de sleutel

Normaal gesproken zul je niet de hele dag een lockpick bij je dragen. Dus als je je sleutels verliest, of ze worden gestolen dan heb je toch een probleem als je je eigen huis wilt betreden. Een prima oplossing is het om een slotenmaker te bellen. Hij helpt je binnen te komen en daarna kun je voor alle zekerheid beter alle sloten laten vervangen door nieuwe sloten met een politiekeurmerk.

Voor je verzekering is het belangrijk dat je in geval van diefstal van je sleutels zorgt dat je aangifte hebt gedaan. Laat het openbreken van sloten over aan de vakman, dan blijft de schade beperkt. De calamiteitendienst staat 24 uur voor je klaar. Zij kan in geval van verlies of diefstal van je sleutels ervoor zorgen dat je weer snel je huis in kunt.

 

Sleutels kwijt?

Het kan zijn dat je je sleutel kwijt bent, je kunt hem verloren hebben of hij kan gestolen zijn. Het resultaat is hetzelfde: je kunt je huis niet in. Het is verstandig om aangifte te doen, wanneer je niet weet wat er is gebeurt. Een ander reden waarom je de calamiteitendienst nodig hebt is wanneer je je sleutel aan de binnenzijde van de deur hebt laten zitten.

Ook vervangt de calamiteitendienst sloten nadat je je sleutels bent kwijtgeraakt of nadat ze zijn afgebroken. Ook het herstel na schade van een deur, na bijvoorbeeld een ramkraak neemt zij voor haar rekening. Er wordt nauw samengewerkt met bedrijven zoals de slotenmaker, glasschadeherstel, elektrotechnische bedrijven, aannemers enz.

Je bent op tijd opgestaan om naar je werk te gaan, niets bijzonders verder aan de hand. Je vertrekt richting je auto en wilt je autosleutels uit je jaszak pakken. Mooi niet dus! Terug naar binnen en alles afgezocht naar de sleutelbos.

Ook alle gezinsleden aan een verhoor onderworpen, want zij zullen de sleutels wel op een onmogelijke plek hebben gelegd. Was dat maar waar! Geen autosleutels te vinden. Hoe ga je nu je auto open maken. Reservesleutels heb je niet.

 

Je eigen garage is nog gesloten. Een lichtpunt is dan: bel de ANWB. Hopelijk ben je lid en anders moet je dat maar worden. Zij helpt je altijd en overal uit de brand. De ANWB kun je niet missen als je een auto bezit. Vaak blijkt dan dat de autosleutels nog in auto lagen, nadat de ANWB medewerker je auto geopend heeft.

 

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/