5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Dropshipping websites ter overname

Heb je interesse om online te gaan ondernemen? Veel mensen denken dan al snel aan het starten van een website of een webwinkel. Een website is makkelijkerer gestart: de kosten zitten vooral in je uren. De techniek is tegenwoordig zo goedkoop, dat je voor tientjes per jaar al klaar kan zijn.

Met jouw uren creeer je dan veel content en die content moet weer leiden tot veel bezoekers op jouw website en die zou via via affiliate links kunnen verwijzen naar bedrijven waar je een lead vergoeding mee hebt afgesproken.

Die vergoedingen zijn echter laag en het aantal websites dat hier echt succesvol mee is zijn beperkt.

Webwinkel starten

Een andere manier om online te beginnen met ondernemen is het openen van een eigen webwinkel. Er zijn tegenwoordig veel aanbieders van goedkope (of zelfs gratis) webshopsoftware en ook hier ben je snel online en voor tientjes per maand kan je een webshop in de lucht hebben. Maar dat is nog geen business: ook hier moet je content schrijven en zorgen dat de site goed gaat ranken in Google. Daarbij heb je als webwinkel echt een bedrijf: je moet dus inkopen en verkopen. En die inkoop betekent het aanhouden van voorraad: stilstaand geld. Afhankelijk van de breedte en diepte van jouw assortiment kan dat in de papieren gaan lopen. Een webwinkel met 400.000 euro omzet heeft al snel €50.000 aan voorraad liggen. Dat geld kan je nergens anders voor gebruiken en staat dus vast: het is werkkapitaal.

Dropshipping websites

Er is echter een alternatief, wat de voordelen van een website biedt en deze combineert met de voordelen van een webshop: dropshipping! Webwinkels die werken op basis van dropshipping nemen de orders aan en sturen deze door aan een leverancier, die vervolgens alles inpakt en naar de klant verstuurd, onder de naam van de webwinkel: m.a.w. het aanhoduen van voorraad en de logistiek is uitbesteed. De webwinkelier kan zich dus focussen op het website deel van zijn business en de rest overlaten aan de dropshipping partner.