5-S Webgids
Bedrijven

Geld verdienen met je eigen merchandise

Voor de één een simpele bijverdienste, voor de ander een droom van een imperium. Merchandise kunnen sleutelhangers met de Eifeltoren eraan zijn, maar het kan ook een compleet eigen merk zijn dat je van niets op hebt gebouwd. Zo heb je mensen die hun merk overal op drukken zoals Max Verstappen, maar ook mensen die steeds meer blijven groeien zoals de oprichter van Gymshark. Als je ook één van deze doelen voor ogen hebt, dan weet je dadelijk hoe je ermee kunt beginnen.

Begin klein

De truc om groot te worden is bijna altijd om klein te beginnen. Dit doe je niet alleen om zoveel mogelijk risico te elimineren, maar ook om uit te testen of datgene dat je voor ogen hebt gaat werken. Daarom is het advies om één ding goed te leren doen (petjes borduren, shirts bedrukken) om dit tot een professioneel niveau te tillen. Hier hoort ook een lopende verkoop bij. Zodra je dit weet op te zetten heb je een gezonde, stevige basis voor jouw imperium.

Witte T-shirts

Dit hoef je ook niet ingewikkelder te maken dan het is. Begin simpelweg met bijvoorbeeld witte T-shirts. Er zijn een hele hoop lege witte T-shirts te koop, maar het materiaal en de kwaliteit verschild voor elk. Als je datgene hebt gevonden dat fijn zit, dan moet je daarna de juiste druktechniek gaan zoeken en bijvoorbeeld de inkt die je gaat gebruiken. Wat is het duurzaamste, en wat is het meest professionele product dat je voor een zo goedkoop mogelijke prijs kunt afleveren? Het kan ook zijn dat je een drukkerij in het buitenland aan het werk zet, omdat dit goedkoper is. Doe je onderzoek, netwerk met mensen en je zult er veel van gaan leren.

Groeien

Groei is er op allerlei manieren. Je kunt nadat je jouw bedrijfje hebt opgericht aan de slag gaan met een uitbreiding van hetzelfde merk. Denk hierbij aan hoodies, vesten, en wat jij maar kunt verzinnen. De enige voorwaarde is dat het bij dezelfde doelgroep past. Dit kunnen mensen zijn die kleding zoeken, maar ook mensen die met een reden (fijne sportkleding!) naar jouw merk op zoek gaan. Wat je ook kunt doen is een ander merk oprichten voor enkel hoodies als dit niet bij je visie past. Zo hou je meerdere dingen gescheiden maar kun je wel flink aan de slag!

https://mijnwittetshirts.nl/

Gerelateerde artikelen

Rijschool in Maastricht

Vergemakkelijk het leven met de lichaamsdroger

Een kachel kopen