5-S Webgids
Image default
Woningen

Het stellen van vragen helpt je verder!

Door goed vooruit te denken voorzie je jezelf van een financiële situatie waarin je ruimte creëert voor al je wensen. Maar hoe ziet deze planning eruit en wat zijn zaken die je echt niet mag vergeten? Bespreek jouw wensen en die van je gezin met een adviseur die kennis heeft van de woningmarkt. Samen nemen jullie je complete financiële situatie door, ook wanneer je ondernemer bent. Zo zorg je voor overzicht en creëer je een zorgeloze situatie voor nu en voor de toekomst. Met het stellen van vragen leer je over de mogelijkheden en wat je adviseur voor jou kan betekenen.

Verander eenvoudig je huidige hypotheek of sluit een nieuwe af

Er zijn diverse situaties denkbaar waarbij je dient na te denken over je hypotheek. Woon je bijvoorbeeld in Bergen op Zoom in je droomhuis, maar zijn je maandelijkse kosten enorm? Dan is het wellicht een idee om je huidige hypotheek over te hevelen naar een optie waarbij je lasten maandelijks omlaaggaan. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan verbouwen is het switchen tussen verschillende hypotheken in Bergen op Zoom een slimme zet. Zo voorzie jij jezelf van een groter budget om jouw droomhuis te realiseren.

Kies jij voor een annuïteitenhypotheek?

Sta je op het punt om je eerste huis te kopen? Denk dan goed na over welke hypotheek bij jou past. Om hierbij de juiste keuze te maken is het verstandig om de handen ineen te slaan met een hypotheekadviseur uit Bergen op Zoom. Hij heeft namelijk verstand van de markt en weet jou op de juiste manier te voorzien van passend advies. Zo zijn er verschillende soorten hypotheken die mogelijk zijn in jouw situaties. Bij een annuïteitenhypotheek betaal jij bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag, dat voor een deel bestaat uit hypotheekrente en het andere deel uit aflossing. Het voordeel hierbij is dat je precies overzichtelijk hebt hoeveel je per maand nog moet aflossen en voor welke periode.

Of past een aflossingsvrije- of overwaarde hypotheek bij jou?

De naam zegt het al, maar bij een aflossingsvrije hypotheek wordt tijdens de looptijd niks afgelost. Er wordt enkel maandelijks rente betaald aan de bank, maar niks extra’s. Bij een overwaarde hypotheek wordt er gekeken naar het verschil van waarde tussen het onroerend goed en de hoogte van de hypotheek waarmee het is belast. Het onroerend goed geldt in dit geval als onderpand. Op het moment dat de waarde van dit onroerend goed stijgt, is het vaak mogelijk om een aanvullende lening af te sluiten voor bijvoorbeeld een verbouwing. Er zijn een hoop hypotheken met allerlei verschillende mogelijkheden. Des te slimmer om een adviseur in te schakelen om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Regel alles onder één dak

Ben je van plan om je huidige woning op de markt te zetten, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Dan doe je er verstandig aan om te gaan zitten met een makelaar. Zij doen tegenwoordig meer dan enkel het verkopen van woningen. Met de juiste marketing zorgen ze dat jij binnen no time je huis verkoopt voor een mooie prijs. Zo ben jij geen tijd kwijt aan het verkopen van je huis en weet je zeker dat het op een goede manier gebeurt.