5-S Webgids
Image default
Gezondheid

Wanneer heb je een psycholoog nodig?

Er hangt een beetje een taboe om het nodig hebben van een psycholoog (klik hier voor de website). Toch is het tegenwoordig populairder dan ook. Niet dat dit onder een trend kan vallen, maar steeds meer mensen maken gebruik of hebben gebruik gemaakt van een psycholoog. Deze kan je toch helpen met grotere of kleine onderdelen uit het leven. Maar wanneer heb je precies iemand nodig en hoe ver kun je gaan zonder het hebben van een psycholoog? 

De psycholoog

Als allereerste ben je er natuurlijk zelf bij. Jij bent de enige die goed in kan schatten hoe het gaat en wanneer je meer hulp moet hebben. Toch kan niet iedereen die verantwoordelijkheid aan en daarom moet je kijken naar de volgende onderdelen. Het kan zijn dat je je echt druk maakt om een psychische ziekte. Dat is erg lastig en er is maar één iemand die zoiets kan uitsluiten, je huisarts en uiteindelijk de psycholoog. Toch zijn er ook een hele hoop andere onderdelen waarvoor je naar de huisarts kunt gaan. Neem bijvoorbeeld stress of een burn-out. Deze onderdelen komen steeds meer voor en daarom moet je er echt voorzichtig mee zijn. Je lichaam kan namelijk stoppen met het geven van veel energie en daarom wordt elke dag ontzettend lastig om doorheen te komen. Dit zijn dingen waarbij je zeker naar de psycholoog moet gaan. Soms is het lastig om de eerste stappen te zetten, toch is het altijd goed om naar een huisarts te gaan. Als die je doorverwijst naar een psycholoog, dan weet je dat het misschien wel nodig was.

Psycholoog & praktijk

Op de site van psycholoog & praktijk staat het een en ander over wanneer er naar een psycholoog gegaan kan worden. Uiteraard ben je er zelf altijd bij. Daarom moet je soms ook zelf in kunnen schatten of het nodig is of niet. Bij twijfel moet je zeker eens langsgaan om zo de oplossing zien te vinden. Daarom is het belangrijk om iets nooit weg te drukken omdat je misschien denkt dat je je aanstelt. Want doe je dat? Kortom, wees voorzichtig. Kijk anders ook eens op de site van psycholoog & praktijk!