5-S Webgids
Bedrijven

Hoe kom je als onderneming professioneel over?

Wanneer je start met een onderneming is het je uiteindelijke doel om klanten te werven en deze te voorzien van jouw producten of diensten. Om ervoor te zorgen dat klanten ook geïnteresseerd zijn of blijven in je bedrijf is een belangrijk onderdeel de professionaliteit van je bedrijf. Je kunt hierbij denken aan de uitstraling als het gaat om website, sociale media en foto’s, maar ook over de manier van communiceren met klanten. Wil je weten welke onderdelen jouw bedrijf professioneel over laten komen? Lees dan gauw verder!

Huisstijl

Dit is de manier waarop jij je laat zien als merk: de huisstijl. Hierbij gaat het om het logo, de kleuren, typografie en de eventuele slogans die passen bij het bedrijf. Als je gewoonweg wat van internet neemt, is de kans groot dat jij niet als professioneel gezien wordt. Zaken als een video, bedrijfsfoto’s en ervaringen van andere klanten laten zien dat jij professioneel bent. Zo kun je een animatie video laten maken, waarin je de huisstijl kan overbrengen, maar ook kun je dit levendig maken door collega’s te animeren. Animaties laten zien dat jij als bedrijf professioneel bent en daarnaast kun je animaties ook nog eens gemakkelijk aanpassen en hergebruiken.

Website

Tegenwoordig pakt me na het horen van een bedrijfsnaam direct de telefoon of de laptop om te zoeken op jouw bedrijf, om vervolgens de bedrijfswebsite te bekijken. Daarbij is de uitstraling ontzettend belangrijk en ook moet jij je bedrijf op de website gaan verkopen. Je kunt een animatie video laten maken, waarin je vertelt waarom klanten voor jou moeten kiezen of maak het op een andere manier visueel. Gebruik bulletpoints in plaats van grote lappen tekst, zodat bezoekers in één oogopslag kunnen zien wat jij als bedrijf biedt.

Communicatie

Naast dat je in je uitstraling kunt laten zien dat je professioneel bent, dien je dit ook over te brengen in je communicatie. Bel bijvoorbeeld klanten op nadat zij een contactformulier hebben ingevuld of stuur ze een persoonlijk mailtje in plaats van een standaard en automatische mail.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/

Gerelateerde artikelen

Wat moet er nog aan een nieuw huis gedaan worden?

Uw huis verkopen en terug huren bij een vastgoedbedrijf

Spycamera’s