5-S Webgids
Electronica en Computers

11 grappige feiten over robots: bezoek het robot museum in Amsterdam

Het is 2016 en robots die voor ons koken en schoonmaken, moeten het Amerikaanse huishouden nog overnemen. Maar dat betekent niet dat huizen met robots in de nabije toekomst niet mogelijk zijn. Hier zijn 11 feiten over het verleden, het heden en de toekomst van persoonlijke robots.

Leer alles over robots in het robot museum in Amsterdam

1. MENSEN IN 1900 DACHTEN DAT ZE NU AL gemeen zouden zijn.

Aan het begin van de 20e eeuw produceerde een groep Franse kunstenaars een reeks schilderijen die afschilderden hoe ze zich het leven in het jaar 2000 voorstelden. Tot de persoonlijke robots die ze zich voorstelden behoorden veegrobots, verzorgingsbots en scheermes-zwaaiende kappersbots. . We hebben dat niveau van robot integratie in huis nog niet helemaal bereikt, maar het is een wereld die veel haalbaarder is dan 100 jaar geleden.

2. SOMMIGE VAN DE EERSTE HUIS-ROBOTS WAREN KINDERSPEELGOED.

Een van de mooiste cadeaus die een kind in de jaren tachtig kon krijgen, was een programmeerbare robot. Sommige werden kant-en-klaar geleverd, terwijl andere eigenaren de mogelijkheid gaven om ze zelf in elkaar te zetten. Toen ze eenmaal in elkaar waren gezet, konden de robots eenvoudige taken uitvoeren, zoals bewegen en lichte voorwerpen optillen. Het robot speelgoed op de wensenlijstjes van de kinderen van nu is veel geavanceerder.

3. AUTONOME STOFZUIGERS HELPEN HUISHOUDELIJKE ROBOTS MAINSTREAM TE MAKEN.

De eerste huishoudrobot die op grote schaal in het huis inbrak, was geen humanoïde meid of butler, maar een schijfvormig stuk stofzuigende machine. Robotstofzuigers waren begin jaren 2000 een opwindende ontwikkeling voor huiseigenaren. Met behulp van bewegingssensoren kunnen de apparaten door obstakels in een kamer navigeren terwijl ze vuile plekken op de vloer detecteren. Sinds hun debuut zijn er miljoenen robotstofzuigers verkocht. De technologie heeft een lange weg afgelegd sinds de vroege robotstofzuigers. Sommige robots hebben geavanceerde functies zoals lasernavigatie, Wi-Fi-connectiviteit en slimme hoek technologie – veel geavanceerder dan de vroege rond stuiterende robots.

4. SERVICE-ROBOTS ZIJN MEER WAARSCHIJNLIJK VROUWELIJK.

Robots zijn officieel geslachtsloos, maar de stemmen die aan onze geautomatiseerde helpers worden gegeven, zijn meestal die van vrouwen. Sommige experts geven genderstereotypen de schuld van deze trend: wanneer robots als vrouwelijk gecodeerd zijn, vervullen ze vaak traditioneel vrouwelijke taken zoals zorg. Een andere theorie suggereert dat robotici aarzelen om mannenstemmen in AI te gebruiken, omdat mannelijke robots negatief worden afgebeeld in de popcultuur.

5. MENSEN KIEZEN DE VOORKEUR VAN PERSOONLIJKE ROBOTS ZE KUNNEN ZIEN.

Om ervoor te zorgen dat service robots in huis meer grip krijgen, moeten ontwerpers sympathie in hun producten programmeren. In sommige gevallen betekent dit het bouwen van een robot waar consumenten zich in kunnen vinden, ook al doet hij zijn werk niet altijd perfect. Een studie van eerder in 2016 wees uit dat mensen robots als efficiënter beschouwden dan ze in werkelijkheid waren toen de bots zich verontschuldigen voor hun fouten. Deelnemers aan het onderzoek gingen zelfs zo ver dat ze medelijden kregen met de spijtige robots, ondanks hun gebrek aan gevoelens.

6. MAAR ZE HOUDEN NIET VAN ROBOTS DIE ER OP ZIEN.

Een gebied waar mensen niet willen dat hun robots te herkenbaar zijn, is de afdeling looks. Dit concept van de griezelige vallei – de afkeer die mensen voelen voor creaties die er bijna menselijk uitzien – is een veelvoorkomende bron van onbehagen. Volgens een recente studie ervaren mensen een bedreigd identiteitsgevoel wanneer ze worden geconfronteerd met humanoïde robots. Dit zou kunnen betekenen dat makers van deze realistische bots – die hun androïden mogelijk hebben ontwikkeld om sociale functies uit te voeren, zoals lesgeven – een zware strijd moeten aangaan in hun zoektocht om mensachtige robots in de samenleving te integreren.

7. DE HOME ROBOTS VAN MORGEN ZULLEN WETEN WIE JE BENT.

Zoals elke goede helper, zullen de thuisrobots van de toekomst kunnen herkennen wie ze dienen. Er zijn al persoonlijke robots ontwikkeld met gezichtsherkenningstechnologie, zodat ze hun eigenaren bij naam kunnen aanspreken. Naast het identificeren van menselijke gezichten, worden robots ook geprogrammeerd om onze individuele voorkeuren te leren. Zo kunnen ze in de loop van de tijd beter anticiperen op de behoeften van de mensen om hen heen.

8. AMERIKANEN ZIJN LANGZAAM OM DE TREND TE OMHELZEN …

Veel delen van de wereld leven al in een robotvriendelijke toekomst. Japan zoekt bijvoorbeeld naar persoonlijke robots om voor hun groeiende oudere bevolking te zorgen, terwijl Korea duizenden robotonderwijsassistenten op kleuterscholen plaatst. Amerikanen staan ​​veel minder te popelen om robots in hun leven te accepteren, aangezien de meeste van onze robotica-groei plaatsvindt in de industriële sector.

9. … HOEWEL ER TALRIJKE POGINGEN ZIJN GEWEEST OM HEN AAN TE MOEDIGEN.

Alleen omdat je geen robots ziet in het typische Amerikaanse huishouden, wil nog niet zeggen dat er niet veel pogingen zijn gedaan om ze daar te krijgen. Persoonlijke robots zijn ontworpen en op de markt gebracht om drankjes te mixen, avondeten te koken en zelfs kleding te strijken.

10. HOME ROBOTS DOEN MEER DAN KLEUREN.

Sommige van de meest populaire persoonlijke robots van vandaag zijn geen koude, metalen androïden die zijn gebouwd om deuren te beantwoorden en de afwas te doen. Het zijn knuffelige knuffels ontworpen voor gezelschap. Therapierobots zijn er in de vorm van pluizige otters, katten en babyzeehonden. In tegenstelling tot andere speelgoeddieren, dienen deze robots een serieus doel: ze zijn bedoeld als vervanging voor huisdieren in het echte leven en bieden troost aan mensen die te maken hebben met kanker, dementie, posttraumatische stressstoornis en andere gezondheidsproblemen.

11. ZE STAAN OP HET OOG OM VEEL POPULAIR TE WORDEN.

Het hebben van een vloot robot helpers om te helpen met klusjes klinkt misschien als sciencefiction voor de huiseigenaren van vandaag, maar die realiteit is dichterbij dan je misschien denkt. Volgens een rapport uit 2015 zal naar verwachting een op de 10 Amerikaanse huishoudens tegen 2020 over robots beschikken.

Wil je liever naar een tech museum? Lees hier alles over Jetbrains Techlab.

http://jetbrainstechlab.com

Gerelateerde artikelen

Daan’s Magazijn: Waarom kiezen voor een gloednieuwe laptop, PC of monitor?

Abonnementen voor de Xbox Live in diverse soorten

Het perfecte iPhonehoesje