5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Hoe word een serre gebouwd?

Als je een serre wil laten bouwen heb hier natuurlijk wel veel vragen over en je wil weten hoe het in zijn werk gaat. De bouwbedrijven dat serres bouwen werken allemaal op ongeveer dezelfde manier en daarom nemen we eentje als voorbeeld. In deze artikel nemen we Serbo als voorbeeld dat al jaren serres bouwt.

In de eerste plaats vraag je bij Serbo een ontwerp aan of je gaat langs om de voorbeelden te bekijken en inspiratie op te doen. In overleg wordt het ontwerp gemaakt en kun je aangeven wat je verwacht. Het is dan ook slim om al je wensen te bespreken zodat deze in het ontwerp kunnen worden verwerkt. Het ontwerp voor de serre wordt vervolgens op computer gemaakt en zo is het mogelijk om verschillende ontwerpen op hetzelfde moment te maken.

Als de ontwerpen klaar zijn kun je ze bekijken en feedback geven erop. Wanneer je tevreden bent met een ontwerp voor de serre wordt er een offerte opgemaakt. Aan de hand van de offerte kun je beslissen of je de serre wil laten bouwen. Je kunt natuurlijk ook offertes aanvragen bij verschillende bedrijven en daarna pas een keuze maken. Zo kun je zien wat een serre bij de verschillende bedrijven kost.