Hoeveel ruimte heeft een hamster nodig?
5-s-1

Het hebben van een hamster is heel leuk. Ze zijn relatief makkelijk te houden en heel leuk voor kinderen. Ook hoef je er niet al te veel voor te doen om toch van ze te kunnen genieten in tegenstelling tot bijvoorbeeld honden of katten. In dit artikel vertellen we je wat je moet weten over het hebben van een hamster.

 

Wat moet ik weten?

Een hamster behoeft niet zoveel aandacht en heeft ook niet al te veel verzorging nodig. Ze moeten natuurlijk iedere dag nieuw voer en water hebben en je moet de kooi een paar keer per week verwisselen. Dit hangt echter een beetje af van de hoeveelheid hamsters die je in een kooi hebt.

 

Belangrijker nog is het onderzoek dat je doet voordat je een hamster in huis neemt. Veel mensen maken namelijk de fout dat ze niet de juiste spullen kopen. Een hamsterkooi kopen is hiervan de belangrijkste op je lijstje. Hamsters hebben ruimte nodig om zich te kunnen verstoppen en om hun energie kwijt te kunnen.

 

Kies daarom een hamsterkooi waar je stro in de bodem kunt plaatsen met wat diepte. Hierdoor kan je hamster graven en zich lekker nestelen als het wat kouder wordt. Ook is het goed om te kijken naar bijvoorbeeld een draai molentje aan de kooi. Zo’n molentje kan je hamster gebruiken om aan zijn conditie te werken en om goed in beweging te blijven. Net zoals bij de mensen in lichaamsbeweging belangrijk.


Ook is het verstandig om te kijken naar een huisje in de kooi. Hier kan je hamster zich even terugtrekken wanneer hij daar zin in heeft. Heb je daarbij ook nog een makkelijk uitneembare onderbak in je kooi? Dan hoef je zelf ook niet zoveel moeite te doen om de kooi uit te mesten. Dit is een terugkerende klus en hier wil je dus zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Al deze dierenbenodigdheden en meer kun je vinden op blijhuisdier.nl

About

Categories: Woningen