5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Hout en MDF verven

Met de verf van Moose Färg kunt u het hout van uw tuinhuisje en/of huis verven om zo de kwaliteit van het hout te bewaren. Het hout krijgt direct een langere levensduur wanneer je deze in de buitenbeits zet. De buitenbeits zorgt er als het ware voor dat het hout een beschermlaagje heeft. Maar de beits sluit het hout niet geheel af. Het hout kan dus nog wel blijven ademen en vocht reguleren. Dit is erg belangrijk, omdat anders het hout gaat schimmelen of rotten.

De buitenbeits van Moose Färg is zo samengesteld dat de houtnerf geheel behouden blijft. Daarbij is de verf van Moose Färg erg onderhoudsvriendelijk. U heeft maar eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt nodig.

Wellicht heeft u aan de binnenkant van uw tuinhuisje plaatwerk uit mdf. Mdf verven is heel anders dan normaal hout verven. Dit komt omdat mdf gemaakt is van kleine stukjes hout die zijn gelijmd en vervolgens samengeperst. Dit heeft mdf hele ander eigenschappen dat gewoon hout. Wanneer je mdf wil verven dan merkt je dat het mdf plaatwerk de verf als het ware opneemt. Hierdoor heb je meerdere laagjes verf nodig. Moose Färg heeft verf die voor alle houtsoorten is geschikt, dus ook mdf. Deze verf heet Moose F.

Moose F zorgt voor een mooie lichtweerspiegeling op mdf plaatwerk. Zo kunt u bijvoorbeeld een zolderkamer ombouwen tot een prettig verblijf. Bij het schilderen is belangrijk dat mdf plaatwerk goed geschuurd wordt, zodat het oppervlakte ruw wordt. Daarna is het belangrijk dat het mdf stofvrij is. Dan kan het behandeld worden met voorstrijk. Dit is eigenlijk een soort isoleer. Isoleer is de grondlaag. Op de grondlaag kunt u onbezorgd verven.

De verf, samen met vele andere producten zoals: carboleum, buitenbeits, parketlak, transparante lak en white wash, zijn direct te bestellen op de website Moosefarg.nl Op de website vindt u tal van informatie over hoe u het beste kunt schilderen en zelfs instructievideo’s.