5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Inbraak, laat het je niet overkomen!

Iedereen vindt het belangrijk om zich thuis veilig te voelen. Je wilt thuis onbezorgd naar bed kunnen gaan, maar daarnaast ook zekerheid hebben dat er geen ongenode gasten je huis binnen treden wanneer je zelf niet thuis bent. Daarom is het belangrijk om bepaalde maatregelen te treffen. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een combinatie van inbraak-werende oplossingen.

Denk hierbij aan alarmsystemen, camera’s, sterkere sloten of een traditionelere oplossing; een waakhond. Volledig uitsluiten is natuurlijk niet mogelijk, maar het minste dat we kunnen doen is het eventuele indringers zo moeilijk mogelijk maken. Dit begint logischerwijs bij degelijke sloten op zowel deuren als ramen.

Start met een beter slot

Waarschijnlijk heb jij, zoals de meeste Belgische huishoudens een cilinderslot op je voordeur. Maar wist jij dat het voor de meeste doorgewinterde inbrekers kinderlijk eenvoudig is om deze open te breken? Met een schroevendraaier, een ‘lock-picking’-gereedschap setje of een boor, is het mogelijk om je slot te forceren en de woning binnen te treden.

Om deze reden kiezen veel mensen tegenwoordig voor een slot met een veiligheidscilinder. Door het gebruik van staal in plaats van koper, en de toevoeging van een stalen balk in het slot, wordt het voor inbrekers onmogelijk om op dergelijke manieren je slot te forceren. Ook is het niet mogelijk om zonder certificaat een kopie te laten maken van deze sloten, wat het risico op kopieën waar jij niets vanaf weet wegneemt.

Deze sloten worden aangeboden via alle bekendere leveranciers, en vormen een uitstekende oplossing om de kans op een (succesvolle) inbraak drastisch terug te dringen.

Hoe meer maatregelen je neemt, hoe meer zekerheid

Uiteraard is het wijs om hiernaast andere maatregelen te treffen. Eigenlijk is iedere investering op het gebied van inbraakpreventie aan te raden. De combinatie van verschillende maatregelen zorgen ervoor dat het voor inbrekers niet meer aantrekkelijk is om je huis binnen te dringen.

https://www.veiligheidsslotenshop.be