5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Industriele slaapkamer

Teveel licht is funest voor je nachtrust

Een té lichte slaapkamer is funest voor je nachtrust, onderzoek heeft aangetoond dat het de kans op een depressie vergroot. Zorg daarom voor de juiste (sfeer) verlichting! Daarmee is de eerste stap naar een betere nachtrust al gezet.

Slaapkamer inrichten

Een industriele slaapkamer is ontzettend populair en kan heel knus en gezellig zijn. Zet bijvoorbeeld een paar mooie grote planten in de slaapkamer. Dat is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens heel gezond. Denk ook eens aan kunst aan de muur. Een grote eyecatcher boven je bed springt met de juiste verlichting direct in het oog en kan de gehele sfeer van de slaapkamer bepalen.

Slaapkamer annex werkplek

Tegenwoordig werken veel mensen thuis. De slaapkamer is daar een prima plek voor. Zorg voor een klein bureau in de hoek bij het raam en zet daar een moderne bureaustoel bij. Dat past perfect in een industriele slaapkamer. Tip: Richt het bureau in zodat het tevens als make-up tafel gebruikt kan worden.

De juiste verlichting

Verlichting bepaalt mede sfeer in de slaapkamer. Wanneer de slaapkamer ook als werkplek is ingericht is het juiste licht nóg belangrijker. Het Belgische designlabel Lucide heeft prachtige hanglampen voor aan het plafond. Voor wat extra licht in het werkgedeelte ben je bij Steinhauer aan het juiste adres voor bijvoorbeeld een prachtige vloerlamp.

Uitlichten van de eyecatcher

Een goede eyecatcher kan dus bijvoorbeeld dat eerder genoemde kunstwerk zijn. Deze wil je natuurlijk extra laten opvallen. Denk daarvoor eens aan lichtspots. Hiermee kan je precies de plek van het licht bepalen. Kortom: Of je nu gaat voor een prachtige hanglamp van Lucide, een stoere tafellamp van Steinhauer of voor een strak licht railsysteem, licht was nog niet eerder zo belangrijk. Laat je daarom goed voorlichten en maak een lichtplan.

https://www.homemeubels.nl/