5-S Webgids
Image default
Electronica en Computers

Wat kan je allemaal opladen via een USB stopcontact?

Heel wat mensen kiezen er de dag van vandaag voor om een USB stopcontact te plaatsen. Op die manier kunnen ze op een simpele manier hun mobiele apparaten opladen zonder dat ze een adapter nodig hebben of stopcontacten moeten gaan uittrekken.

In dit artikel geven wij jou alvast wat inspiratie over alle dingen die je kan opladen via een USB stopcontact.

Camera

De accu van nieuwe camera’s kunnen meestal opgeladen worden via een USB-aansluiting. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld kleine camera’s en action cams zoals de GoPro die enkel en alleen via een USB aansluiting kunnen worden opgeladen. Dit wordt gedaan zodat de camera makkelijk onderweg, in de auto of via een externe batterij kan worden herladen.

Draadloze toetsenborden en muizen

Ben jij vaak onderweg voor je werk? Dan heb je waarschijnlijk een laptop of tablet die jij voor je werk gebruikt. Een draadloos toetsenbord of een draadloze muis worden veelal opgeladen via een USB kabel. Op die manier kan jij je muis en toetsenbord tijdens de avond of nacht opladen zodat je helemaal klaar bent voor een nieuwe dag op de baan!

Mobiele Printers

Mobiele printers zijn samen met polaroid toestellen erg populair geworden. Dankzij een mobiele printer kan je namelijk makkelijk en snel foto’s van je telefoon uitprinten en aan vrienden of kennissen geven. Ook een mobiele printer wordt opgeladen via een USB kabel.

Je Smartphone

Hoe kunnen we echter de smartphone vergeten wanneer het aankomt op appraten die worden opgeladen voor USB kabels. Zowel Android als iOS apparaten worden opgeladen door een USB kabel – hoewel deze natuurlijk kunnen verschillen.

Tablet

Ook je tablet laad je op via een USB kabel. Net zoals die van je telefoon kunnen de kabels van je tablet verschillen afhankelijk van welk soort tablet je verkiest. Je tablet zal vaak enkele dagen meegaan voor je hem moet opladen.

Controllers

Wist je dat je ook de controllers van je console kan opladen via een USB kabel? Heel wat draadloze controllers van bijvoorbeeld Xbox en PlayStation moeten worden opgeladen via een USB kabel. Omdat deze controllers erg vaak opgeladen moeten worden is het belangrijk dat je altijd een stopcontact vrij hebt. Indien je liever niet wil gaan werken met een resem verlengkabels is het dan ook best om een USB stopcontact te gebruiken.

Externe batterij

Niets zo erg als zonder batterij vallen. Of het nu je tablet is of je telefoon – of misschien wel de batterij van je camera… met een externe batterij kan je ervoor zorgen dat je altijd genoeg stroom voor een volle batterij bij hebt. Natuurlijk ga je deze externe batterij zelf ook via je USB stopcontact moeten gaan opladen.

Hoofdtelefoon en AirPods

Heel wat mensen luisteren graag maar muziek tijdens het pendelen, werken of in de sportschool. Draadloze hoofdtelefoons of Airpods zorgen ervoor dat je vrij kan bewegen en dat jij je telefoon niet overal en altijd met je mee moet zeulen. Deze hoofdtelefoons of AirPods moet je echter wel opladen via een USB kabel – en hoe beter dan via jouw USB stopcontact?

Kindle

Ook je Kindle wordt gevoed door een USB kabel. Net zoals een tablet zal jij je draagbare boekenlezer om de paar dagen moeten opladen via je USB stopcontact.

Draadloze Speaker

Naar het strand, op de camping – of misschien gewoon lekker in de achtertuin, een draadloze speaker kan voor heel wat plezier zorgen. De meeste moderne en compacte draadloze speakers worden momenteel echter opgeladen via USB poorten.

Conclusie

Meer en meer apparaten in en rondom het huis worden momenteel opgeladen of gevoed door USB kabels. Het is dan ook een goed idee om te denken aan het installeren van USB stopcontacten in je huis om het groeiend aantal producten en appraten te kunnen opladen.

https://usbstopcontactbestellen.nl/