5-S Webgids
Electronica en Computers

Is de Xbox beter of toch de PlayStation? Je leest het hier!

Als het gaat om de strijd tussen de Xbox en PlayStation spelcomputers, is er geen duidelijke winnaar. Elk systeem heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, waardoor het moeilijk is om definitief een van de twee superieur te noemen. Fans van beide consoles zullen waarschijnlijk een mening vormen op basis van persoonlijke voorkeur en ervaring, maar voor degenen die niet zeker weten wat beter is, zijn hier een paar dingen om te overwegen.  

Alles wat je moet weten over de Xbox 

De Xbox biedt twee verschillende series consoles: de Xbox One S en de Xbox One X. Het belangrijkste verschil tussen deze twee modellen is de verwerkingskracht en grafische kwaliteit; de One X heeft meer kracht dan Sony’s vlaggenschip console. Dit betekent dat gamers die games in 4K-resolutie met HDR-beelden willen ervaren, de One X nodig hebben. Het biedt ook robuustere ondersteuning voor virtual reality (VR) als dat iets is dat je wilt uitproberen. Koop hier je tweedehands Xbox One. 

Alles wat je moet weten over de PlayStation 

PlayStation, aan de andere kant, heeft ook twee belangrijke series consoles, de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro. De PS4 Pro biedt iets betere prestaties dan zijn voorganger in termen van hogere framerates, kortere laadtijden en verbeterde grafische opties. Het ondersteunt ook HDR-tv’s voor kleurrijke beelden en VR-headsets voor meeslepende gameplay-ervaringen. In vergelijking met de hardwaremogelijkheden van de Xbox One X schiet de PS4 Pro echter op sommige gebieden tekort, zoals native 4K-resolutie met HDR-ondersteuning  

Bovendien brengt PlayStation meestal exclusieve titels uit die exclusief op hun platform kunnen worden gespeeld, zoals God Of War of Uncharted 4: A Thief’s End – waardoor spelers toegang krijgen tot titels die ze nergens anders kunnen spelen. Daar komt nog bij dat veel uitgevers van derde partijen de neiging hebben hun games als eerste op PlayStation te lanceren vanwege het grote aantal gebruikers, waardoor spelers worden gestimuleerd om voor het aanbod van Sony te kiezen in plaats van de console line-up van Microsoft als ze vroeg toegang willen tot nieuwe releases zoals Destiny 2 of Red Dead Redemption 2. Koop hier je tweedehands PlayStation 4.  

Welke is nu echt beter? 

Welke console beter is, hangt uiteindelijk volledig af van wat je belangrijk vindt aan een spelcomputer: de prijs? Graphics? Exclusieve games? En je individuele budget en voorkeuren. Beide systemen bieden gamers een grote keuze aan games, maar kunnen verschillend aanspreken, afhankelijk van je speelstijl of favoriete genre.