5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Je laptop opruimen

Ik gebruik mijn laptop elke dag. Overdag neem ik hem mee naar de universiteit en daar gebruik ik hem eigenlijk continu om aantekeningen op te maken. Als ik thuis ben gebruik ik mijn laptop om series te kijken, YouTube te kijken en ook om aan m’n studie te werken. Verder gebruik ik mijn laptop ook nog op mijn werk, dus je kunt wel concluderen dat mijn laptop en ik bijna aan elkaar gegroeid zijn.

Omdat ik zo veel bezig ben op mijn laptop vind ik het belangrijk om hem opgeruimd te houden. Eigenlijk is dat ook heel logisch. Je vindt het ook niet fijn om in een rommelige omgeving te werken, dus waarom dan wel op een rommelige laptop? Vandaag vertel ik je hoe ik er voor zorg dat mijn laptop zo opgeruimd mogelijk blijft.

 

Om te beginnen geef ik bestanden altijd een duidelijke naam die ik later nog kan herkennen en terug kan vinden als ik er naar zoek. Vroeger gaf ik in de haast bestanden nog wel eens namen zoals: ‘tijdelijk’, ‘tijdelijk 1’, ‘tijdelijk 2’, ‘blablabla’, ‘document 1’, etc. Nu doe ik dat gelukkig niet meer, want het is een kleine moeite om even een duidelijke naam te verzinnen en het scheelt je later zo veel werk met zoeken.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor mapjes op je computer. Het is gewoon heel fijn als alle bestanden een duidelijke plek hebben en niet rondfladderen door je laptop. Hierdoor houd je overzicht over je bestanden en raken ze niet in de war.

De volgende tip is dat ik eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak houd op mijn laptop. Eigenlijk lijkt het een beetje op de ‘lenteschoonmaak’ waarbij je je huis gaat opruimen en schoonmaken, maar dan op je laptop.

Als je net als ik werk en prive door elkaar gebruikt op je laptop kan het handig zijn om via een hosting bedrijf een cloud werkplek te regelen. Hierop kun je dan alle werk-gerelateerde dingen doen.