5-S Webgids
Image default
Beauty en verzorging

Maak kennis met de nieuwste haartransplantatie techniek

Overweegt u over te gaan tot haartransplantatie? Dan zijn er diverse technieken waaruit u kunt kiezen. Een nieuwe haartransplantatie techniek is FUE. FUE staat voor Follicle Unit Extraction. Bij deze behandeling worden de haarwortels één voor één met een holle naald of boortje uit het achterhoofd verwijderd. Bij deze nieuwe methode houdt u weinig littekens over, is de hersteltijd korter na de ingreep en creëert u een volle en natuurlijke haarbos. In dit artikel gaan we verder in op de FUE-techniek.

Hoe gaat de FUE haartransplantatie techniek in zijn werk?

Zoals u eerder in dit artikel las, worden er bij een FUE haartransplantatie haarzakjes met een holle naald uit het achterhoofd verwijderd. Dan worden met een laser, naald of mesje openingen gemaakt in het kalende gebied. Hierna worden de getransplanteerde haarzakjes op de gewenste plaats ingebracht. Enkele dagen later groeien de getransplanteerde haren vast in de hoofdhuid, waarna ze na ongeveer twee weken uitvallen. Drie tot vier maanden na de haartransplantatie herstelt de haargroei zich en groeien de nieuwe haren.

Creëer een natuurlijke bos haar

Bij de FUE haartransplantatie techniek worden de haren niet bewerkt alvorens deze worden geïmplanteerd. Het voordeel hiervan is, is dat de structuur, de dikte en de groeirichting van het haar hetzelfde blijft en er een natuurlijk resultaat ontstaat. Bij De Haarstichting vindt u meer informatie over deze nieuwe haartransplantatie techniek. Door bijvoorbeeld het filmpje te kijken, krijgt u een beter beeld van de FUE-methode.

Vind de geschikte haartransplantatie kliniek

Als u vervolgens overgaat tot actie, biedt een haartransplantatie kliniek u de gewenste hulp. De website van De Haarstichting beschikt over een handige zoekfunctie, zodat u een kliniek vindt die bij u past. Het is overigens wel verstandig om u van tevoren goed in te lezen over chirurgische behandelingen en ervaringen van andere mensen met bepaalde klinieken. Plan daarnaast een aantal consulten in voordat u overgaat tot actie.