Mijn 6 Tips voor jouw perfecte pubquiz thuis

Ouderwets gezellig met vrienden een spellenavond houden? Dat kun je heel gemakkelijk zelf organiseren. Met een paar concrete en simpele tips heb je zo een avond om niet te vergeten. Laten we het proces stap voor stap doorlopen.

 

De pubquiz spelen of een ander spel?

Wellicht de belangrijkste vraag van de avond. Die je natuurlijk niet alleen hoeft te beantwoorden. Laat iedereen vooraf nadenken over een tof spel dat gespeeld kan worden, of nog makkelijker laat iedereen thuis even zoeken welke spellen zij leuk vinden en kunnen meenemen bijvoorbeeld de pubquiz. Op die manier zit er altijd wel een spel bij dat je nog nooit hebt gedaan. Voor ieder wat wils.

 

Maak vooraf goede regels en afspraken

Om te voorkomen dat je tijdens het spelen discussies krijgt over de regels is het belangrijk om voor het spelen alles nog eens door te lopen. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je tijdens het kaarten een 7 opgooit en de een het interpreteert als ‘7 alles geven’ en de ander als beurt overslaan…

Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is.

Tip: Warming-up

Zorg desnoods voor een warming up rondje. Niet voor de winst maar gewoon om nog eens kort door te stappen van het spel heen te lopen.

 

Zorg voor een goede puntentelling

Maak desnoods een scorebord of maak iemand verantwoordelijk om de punten bij te houden. Altijd leuk om te zien hoe je presteert.

 

Beloon of bekroon de winnaar

Zorg dat er voor de winnaar een leuke prijs klaar staat. Dit zorgt voor meer enthousiasme tijdens de volgende spellenavond.

https://partyspellen.nl/product/de-pubquiz/

About

Categories: Bedrijven Tags: ,