5-S Webgids
Woning en Tuin

Minder contact met deuren voorkomt virusverspreiding

Uit onderzoek blijkt duidelijk dat dit soort aanrakingspunten een risico van overdracht inhoudt, vooral in placers waar een aanzienlijk deel van de gebruikers ziek zal zijn met een virus, zo niet SARS CoV 2.

Deurkrukken, deurduwers, liftknoppen, spoelknoppen, kranen en handdroogknoppen zijn doorgaans gemaakt van harde materialen zoals roestvrij staal en plastic.

Hoewel SARS CoV 2 een uniek gevaarlijk virus is, worden andere veel voorkomende virussen en bacteriën, waaronder verkoudheid en de rotavirussen die maag- en darminfecties veroorzaken, ook overgedragen via contactpunten in gebouwen.

Dit is volstrekt onnodig, aangezien er eenvoudige technologie beschikbaar is om het probleem te voorkomen.

Automatische deuren zijn goedkoop en veilig
Terwijl de liften en gewapend beton waarschijnlijk de belangrijkste technische ontwikkelingen voor gebouwen in de negentiende eeuw waren, behoorde de ontwikkeling van een betrouwbare automatische deur, naast mechanische airconditioning, tot de twee belangrijkste technische ontwikkelingen voor gebouwen in de twintigste eeuw.

Op dezelfde manier beschikken we nu over betrouwbare technologie om toiletten automatisch door te spoelen, handwas uit te delen en kranen te bedienen.

Zelfs als we ons geen automatische deur op de buitendeuren van openbare toiletten kunnen veroorloven, is het minste wat we kunnen doen de deuren zo plannen dat ze naar buiten opengaan, zodat de deuren met onze ellebogen kunnen worden geopend, of de deuren helemaal weglaten door de ingangen U-vormig te maken.

https://www.automatischedeuren24.nl/

Gerelateerde artikelen

Uitstekende nachtrust op matrassen van Matrascenter

Bestrating leggen prijs per m2

Rolluiken