5-S Webgids
Bedrijven

Zelfklevende etiketten voor producten

Waarom zou je niet zelfklevende etiketten bestellen? Zo kun je ze namelijk niet makkelijk bevestigen aan of op een product. Uiteraard kan er gebruik gemaakt worden van lijm, plakband en nietjes. Maar dit levert een resultaat op wat er niet meteen fatsoenlijk uitziet. Daarom wordt er vaak gebruikt gemaakt van zelfklevende etiketten.

Waar bestaan etiketten uit?

Maar waar bestaan deze etiketten uit? Vaak worden etiketten van papier gemaakt, soms met een kunststof laagje zodat de zelfklevende etiketten langer meegaan. Zo kunnen ze namelijk beter tegen vocht en andere externe omstandigheden zoals vlamcontact of scheurgevaar. Daarnaast geeft het ook een soort glaseffect. Dit ziet er vaak wat mooier uit op een bepaald product.

De zelfklevende laag van de etiketten wat bevestigd zit aan een andere laag, die ervoor zorgt dat je een etiket er makkelijk vanaf kunt halen, wordt ook wel backing materiaal genoemd. Simpelweg omdat het een materiaal is wat zich op de achterkant van de etiketten bevind.

De voorkant is uiteraard het gedeelte waar een tekst of afbeelding op is afgedrukt of geschreven. De plakkende laag op de achterkant van het etiket is gemaakt zodat je een etiket op iets kunt bevestigen. Deze zelfklevende laag is niet altijd hetzelfde. Zo moet er nagedacht worden over de toepassingen voor de etiket. Komt het op een koud of warm product terecht en is er een risico op vocht? Daarnaast zijn er ook etiketten die vastgeplakt worden, maar die er ook weer makkelijk vanaf gehaald moeten worden.

Waarvoor gebruik je zelfklevende etiketten?

Voor verschillende doeleinden kunnen zelfklevende etiketten gebruikt worden. Deze etiketten kun je laten bedrukken bij een drukkerij. Zij zorgen ervoor dat er professionele etiketten gemaakt en geleverd worden. Zelfklevende etiketten zijn makkelijk in gebruik en kunnen producten van benodigde informatie voorzien. Denk hierbij aan een soort handleiding, producteigenschappen, ingrediënten, bewaarinstructies etc. Je kunt het zo gek niet bedenken, zelfklevende etiketten kunnen overal voor ingezet worden. Voor hoogwaardige zelfklevende etiketten kun je dus het beste naar een drukkerij gaan in plaats van het zelf maken van deze etiketten.

https://www.optimumgroup.nl/etiketten/zelfklevende-etiketten

Gerelateerde artikelen

Redenen om een Excel training te volgen

De app voor jouw werkbonnen!

Veilig werken op kantoor