5-S Webgids
Bedrijven

Nieuw huis? Bekijk de elektra!

Heerlijk! Een nieuw huis, verhuizen is natuurlijk altijd leuk. Je kunt namelijk je droompaleis opnieuw gaan opbouwen. De grote vraag is wel, heb je voorafgaand van de aankoop de elektra van het huis bekeken? Dit wordt vaak niet gedaan omdat er wel vanuit wordt gegaan dat de elektra goed zou zijn, toch is dit af en toe niet zo. Dit is later natuurlijk een grote tegenvaller.

Bekijk de meterkast

Aangezien alle elektra vanuit de meterkast komt is het belangrijk dat deze in goede staat is, je moet dus gaan kijken of de meterkast niet te oud is. Dit doe je door in de papieren te kijken van de meterkast en te kijken of de meterkast is onderhouden. Wanneer je hier zelf niet zo veel verstand van hebt kun je ook een elektricien vragen om je te helpen. Het is ook goed om te kijken of er wel genoeg groepen aanwezig zijn, het is namelijk vervelend als je niet al je apparaten aan zou kunnen sluiten. Wanneer er niet genoeg groepen zijn kunnen deze altijd worden toegevoegd. 

Bekijk het elektranetwerk

Het is ook handig om te weten hoe de elektra door het huis ligt, hier kun je namelijk de indeling van je huis op afstemmen. Ook weet je hierdoor waar je wel en geen verlichting kunt plaatsen. Bekijk ook waar de stopcontacten en schakelaars zitten, deze zijn namelijk heel belangrijk om stroom te krijgen op je apparaten. Wanneer de plekken je niet bevallen kun je ervoor kiezen de elektra opnieuw aan te laten leggen, hierbij kun je dan ook je eigen lichtplan maken. Hierdoor wordt de elektra naar jouw wens gelegd en heb je op elke plek die je wil stroom of ligt. Hierdoor kun je uiteindelijk dus ook je eigen indeling van het huis maken.

 

Gerelateerde artikelen

Ontspannen van vakantie genieten

Betrouwbaar systeem om je woning te beveiligen

Villa in Spanje