5-S Webgids
Image default
Management

Ondernemingsplan laten schrijven op maat

Als u de stap heeft genomen om te starten als ondernemer, zijn er een aantal zaken van belang.

Inschrijven KVK

De eerste stap die u als startende ondernemer zet is het inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). U betaalt bij de KVK € 50 en krijgt direct een KvK-nummer toegewezen. Als u BTW-plichtig bent, krijgt u ook een BTW-nummer. Hierna loopt u als ondernemer naar buiten en kunt u uw droom gaan vervolmaken.

Ondernemingsplan laten schrijven

De eerste plannen en ideeën als startende ondernemer zijn meestal nog schetsen, maar als deze plannen serieus worden, kunt u door ons een ondernemingsplan laten maken. Wij, de professionals die hiermee dagelijks bezig zijn kunnen een uitstekend plan voor u op papier zetten zodat u verder kan en in aanmerking kan komen voor financiering, een pand of gewoon duidelijkheid in uw strategie.

Concurrentieanalyse en omgevingsanalyse

Met het business plan brengen we uw mogelijkheden, concurrentie en potentiële klanten van uw onderneming in kaart. Maar ook welke producten en of diensten u gaat aanbieden en waar u u gaat vestigen. Als u financiering nodig heeft, is een ondernemingsplan namelijk noodzakelijk om de bank, BBZ, IND, makelaars, crowdfunders, business angels of investeerders te overtuigen.

Administratie opzetten

Ondernemers zijn verplicht om een ‘deugdelijke administratie’ te voeren. De boekhouding moet volgens de Belastingdienst onder andere de volgende onderdelen bevatten: urenregistratie, inkoop- en verkoopfacturen, bankafschriften, reiskosten, rittenregistratie en (kassa)bonnen.

Bewaarplicht

De bewaarplicht van een administratie bedraagt zeven jaar. Bij onroerend goed is dat 10 jaar. Los van deze door de fiscus opgelegde verplichting, is een overzichtelijke administratie ook van belang voor uw bedrijfsvoering. U verkrijgt zodoende een goed inzicht in de omzet, uitgaven en de liquiditeit waardoor u zowel positieve als negatieve ontwikkelingen kunt signaleren en u de strategie hierop kunt aanpassen.

Boekhouder/accountant inschakelen

Twijfelt u over uw financiële kennis of heeft u niets met boekhouden? Geen zorgen, dat geldt voor bijna iedere ondernemer. Zoek dan een boekhouder of accountant die wel deze kennis heeft en u een hoofdpijndossier uit handen neemt.

Zakelijke rekening openen

Het openen van een zakelijke rekening is een handige manier om als startende ondernemer uw zakelijke en privé-uitgaven en -inkomsten te scheiden. Dat staat niet alleen professioneel, maar u weet ook direct hoe uw bedrijf er financieel voor staat: de zakelijke inkomsten en uitgaven staan netjes gerangschikt. De komende periode zult u merken dat dit diverse voordelen oplevert. En u kunt uiteindelijk uw zakelijke rekening aan een boekhoudprogramma koppelen om zo heel efficiënt de boekhouding te doen.

Ondernemer voor de belastingdienst

U bent nu officieel ondernemer, want u staat ingeschreven bij de KvK. Maar vervolgens moet de belastingdienst u ook nog beoordelen als ondernemer. Hiervoor moet u aan een aantal criteria voldoen: onder andere of u voldoende winst maakt, of u meerdere opdrachtgevers hebt, of u uw bedrijf promoot, of u ondernemersrisico loopt en of u genoeg uren in uw bedrijf stopt.

Info mede mogelijk gemaakt door Ikgastarte.

https://www.ondernemingsplan-laten-schrijven.nl