5-S Webgids
Image default
Gezondheid

Onze specialistische zorg bij revalideren na een knieschuif uit de kom

Als je last hebt van een knieschijf die uit de kom is gegaan, kan dit behoorlijk belemmerend zijn. Het kan zorgen voor pijn, zwelling en instabiliteit in de knie. Gelukkig is er specialistische zorg in Ede om te revalideren na een knieschijf uit de kom.

Het revalidatieproces begint meestal met het verminderen van de pijn en zwelling. Dit kan gedaan worden door middel van rust, ijs, compressie en elevatie van de knie. Als de pijn en zwelling verminderen, kan er begonnen worden met het opbouwen van de spieren rondom de knie.

Een belangrijk onderdeel van de revalidatie is het opbouwen van de quadriceps, de spier aan de voorkant van de dij. Deze spier speelt een belangrijke rol bij het stabiliseren van de knieschijf en het voorkomen van herhaling van de luxatie. Door middel van oefeningen zoals knie-extensies en squats kan deze spier versterkt worden.

Naast het opbouwen van spierkracht is het ook belangrijk om de bewegingsmogelijkheden van de knie te verbeteren. Dit kan gedaan worden door middel van mobilisatie-oefeningen en stretchoefeningen. Hierdoor wordt de flexibiliteit van de knie vergroot en wordt de kans op verklevingen in het gewricht verminderd.

Tijdens het revalidatieproces is het belangrijk om te blijven bewegen. Hierdoor wordt de doorbloeding in de knie gestimuleerd en wordt het herstelproces versneld. Dit kan gedaan worden door middel van fietsen, wandelen en zwemmen.

Specialistische zorg kan helpen bij het revalideren na een knieschijf uit de kom in Ede. Bij STC Ede bieden we gespecialiseerde fysiotherapie en sportfysiotherapie aan om het herstelproces te bevorderen. Daarnaast hebben ze ook een eigen trainingsruimte waar patiënten onder begeleiding kunnen trainen om zo de spierkracht en mobiliteit te verbeteren.

De specialisten van STC Ede werken samen met orthopeden en sportartsen om de beste zorg te kunnen bieden. Door middel van een persoonlijk behandelplan wordt er gekeken naar de specifieke behoeften van elke patiënt. Zo kan er op maat gemaakte zorg worden geboden om het herstelproces te optimaliseren.

In conclusie is specialistische zorg van groot belang bij het revalideren na een knieschijf uit de kom. Het opbouwen van spierkracht, mobiliteit en het blijven bewegen zijn essentiële onderdelen van het herstelproces. Bij STC Ede kunnen patiënten terecht voor gespecialiseerde zorg om zo het herstelproces te bevorderen en weer optimaal te kunnen functioneren.

 

https://stc-ede.nl/