5-S Webgids
Image default
Meubels

Pallethout klaarmaken voor gebruik

 

Ongeveer 10 jaar geleden gebruikte we pallets alleen nog voor logistieke doeleinde. Maar tegenwoordig hebben ze zoveel meer andere functies gekregen. Het is namelijk helemaal niet gek meer om hier banken, stoelen of bedden van te maken. Alleen wanneer uw palletmeubels buiten staan en niet overkapt is het handig om ze goed te beschermen. Zo kunt u er het langs mogelijk van genieten. Na verloop van tijd kan onbehandeld hout, of behandeld houd wat niet onderhouden wordt grijs worden. Nu is dit niet perse verkeerd maar u zou ze ook een andere kleur kunnen geven.

De beschermingsmogelijkheden

Over het algemeen zijn er 3 mogelijkheden waar u uit zou kunnen kiezen. Het is mogelijk uw meubels te met olie, beits of lak. Iedere behandelingsmethode heeft zijn eigen eigenschappen, uiterlijk en eigen voor- en nadelen. Welke behandeling het beste past bij uw meubels hangt af van uw wensen.  

Olie

Olie is eigenlijk de basis. Deze methode zal de minste bescherming geven aan uw meubels maar is daarmee ook de minst uitgesproken optie. De olie is te krijgen in verschillende kleuropties en trekt net als beits volledig in uw hout om van binnenuit te beschermen. Olie werkt hierin vochtregulerend. U zult dus niet snel last krijgen van schimmel of houtrot. Veel transparante soorten olie moeten een paar keer per jaar worden aangebracht om te kunnen blijven beschermen.

Beits

Beits is eigenlijk de middenweg, en misschien wel de meest veilige keuze. Net als bij olie zijn er verschillende variaties van kleurloos tot kleur. Echter is beits niet volledig transparant. Er bestaan ook dekkende opties waarbij de structuur minder of zelfs helemaal niet meer zichtbaar wordt. Hiermee lijkt beits erg op olie. Het trekt namelijk helemaal in het hout en beschermt daarmee van binnen uit. Het is niet zo sterk als lak maar wel sterker dan olie.

Lakverf

De laatste maar meest opvallende optie is lak. Deze behandeling zult u namelijk echt zien als glimmende afwerking op uw hout. De een houdt ervan en de ander niet. Dit beschermingsmiddel is wel de sterkste van de 3. Het nadeel is dat lak veel werk en tijd met zich meebrengt. U moet het hout hier namelijk eerst op voorbereiden door te schuren, ontvetten en daarna pas kunt u volledig lakken.

Nog meer plezier met palletkussens

Mocht U optimaal plezier willen beleven van uw palletmeubels dan is het verstandig ze te beschermen en decoreren met een palletkussen. Palletkussens bieden namelijk niet alleen bescherming aan uw meubel maar het zit ook nog eens een stuk fijner. De palletkussens zijn te bestellen in verschillende kleuren en maten. U kunt hem dus helemaal naar wens laten maken.

https://www.palletdeal.nl/product-categorie/pallet-meubels/pallet-kussens/