5-S Webgids
Image default
Sport

Personal trainer worden zonder opleiding? Wat is wijsheid?

Er zijn mensen die zonder het volgen van een personal trainer opleiding aan de slag gaan en zeer succesvol kunnen worden.  Officieel is er geen opleiding nodig om personal trainer te worden. Als je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel mag je werkzaam zijn als personal trainer. Echter is het de vraag of deze aanpak de slimste manier is om geld te verdienen als personal trainer. Kom erachter wat wijsheid is. Is het echt nodig om een opleiding tot personal trainer te volgen? Lees in deze blog welke voordelen een opleiding je kan bieden.

Voordelen van een diploma

Wanneer je een diploma haalt op het gebied van personal training, geeft dit aan anderen aan dat je hier echt serieus mee bezig bent. Je hebt tijd, geld en moeite geïnvesteerd om het personal trainerschap te behalen. Daarnaast geeft een diploma ook altijd een soort van kwaliteitsgarantie af. Elke personal trainer die een opleiding heeft behaald, heeft dezelfde lesstof doorlopen. En is daardoor in staat geacht om de cliënten op de juiste manier te kunnen bijstaan. Dit is de voornaamste reden voor sportinstanties om je niet aan te nemen wanneer je geen opleiding hebt gevolgd. 

Breng anderen niet in gevaar

Waar je misschien al veel weet van het maken van een trainingsschema, weet je weinig van voeding of ben je niet bekend met sommige trainingsmethodieken bij het herstellen van een blessure. De kans op het geven van verkeerde trainingsadviezen ligt zeer hoog wanneer je niet een opleiding tot personal trainer hebt gevolgd. Daarmee breng je onbedoeld de gezondheid van je cliënten in gevaar. Wat kan leiden tot zeer ontevreden klanten welke jou ook een hoop problemen kan opleveren.De basisopleiding fitness trainer a leidt je allround op. Zodat je niet op een bepaald vlak tekort zal schieten en verkeerde adviezen geeft.

Doe praktijkervaring op in een leersetting

Wanneer je direct begint met cliënten wanneer je geen opleiding hebt gevolgd, komt er veel op je af. En je moet er direct staan, antwoord vragen hebben die je cliënt je stelt. Het is moeilijk om direct op elke competentie sterk te zijn binnen het vakgebied van personal trainer. Van nature zijn sommige trainers minder overtuigend, waar een ander ontzettend enthousiasmerend werkt maar de houding van de cliënt niet goed waarneemt omdat hij of zij met een ander aan het kletsen was. In de praktijk leer je ontzettend veel van anderen. Zo leer je in de opleiding tot personal trainer niet alleen van je docenten maar ook van je medeleerlingen. Door te zien hoe zij het aanpakken. Die ervaring doe je niet op wanneer je zelfstandig en zonder opleiding aan de slag gaat. Bovendien is het ontzettend leuk om met anderen te leren over het vakgebied wat jullie zo interessant vinden! Dit  levert je goede connecties of zelfs vrienden op!

Een toptrainer worden

Door het volgen van opleidingen, zul je meer leren. Over hoe jij overkomt als trainer, waar je aandachtspunten liggen en hoe je zelf beter kunt worden als trainer. Het behalen van een diploma is als het behalen van een trainingsdoelstelling. Je laat ermee zien dat je iets beheerst. Door eerst een fitness trainer a opleiding te behalen of de vervolgopleiding fitnesstrainer b te volgen, word je een toptrainer in de dop. Na het behalen van deze trainingen ben je een meester in de basis, en kun je door het volgen van aanvullende masterclasses en opleidingen je naar hartelust specialiseren! Door het volgen van opleidingen wordt jij een echte toptrainer!