5-S Webgids
Woning en Tuin

PVC Tegels: Wat is het en is het een goede vloer voor mij?

Het kan moeilijk zijn om de juiste vloer voor je huis te kiezen. Met zoveel verschillende soorten vloeren op de markt, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke de beste is voor jou. Dit kan verschillende redenen hebben. Veel mensen kijken vaak namelijk alleen naar hoe een vloer eruit ziet. Dit is echter maar een kant van het verhaal. Ook het materiaal waarvan de vloer gemaakt is is erg belangrijk. PVC tegels zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren. Laten we eens kijken wat PVC tegels zijn en of ze wel of niet geschikt zijn voor jou!

Wat PVC tegels zijn

PVC tegels zijn gemaakt van PVC of polyvinylchloride. PVC is een duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt in vloeren. PVC tegels zijn een populaire keuze omdat ze betaalbaar en duurzaam zijn. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Doordat deze tegels van PVC gemaakt zijn, zijn ze flexibel en licht. Net zoals het geval is met alle vloeren, hebben ook deze tegels zo hun voor en nadelen. Wat deze precies zijn lees je hieronder.

De voordelen van PVC tegels

PVC tegels zijn er in een verscheidenheid van kleuren en stijlen, zodat je altijd de perfecte kunt vinden voor je huis. Ook zijn deze tegels een goede keus voor mensen die allergieën hebben omdat deze tegels makkelijk schoon te maken zijn. PVC tegels lijken dus op het oog op echte tegels. Een voordeel van PVC tegels is dat ze erg flexibel zijn. Zo hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke barsten in je tegels. Daarnaast hebben deze tegels nog een ander voordeel ten opzichte van echte tegels. Ze voelen namelijk warm aan en lopen een stuk comfortabeler dan echte tegels omdat ze niet van hard materiaal gemaakt zijn.

De nadelen van PVC tegels

Ook PVC tegels kennen nadelen zoals met alle vloeren het geval is. Een van de eerste hiervan is praktisch van aard. Een PVC tegel moet je namelijk lijmen, wat een precies en secuur werkje is. Tegenwoordig zijn er trouwens ook click PVC tegels beschikbaar, die je simpelweg aan elkaar vast kunt klikken. Daarbij zijn PVC tegels dun. Dit houdt in dat je een gelijke en egale ondervloer nodig hebt als je een strak resultaat wilt hebben. Kortom, de PVC tegel kent een paar zeer aantrekkelijke voordelen en een paar nadelen. Het is nu helemaal aan jou om te beslissen of deze vloer iets voor jou is!