5-S Webgids
Woning en Tuin

Zo bepaal je het beste formaat voor je hoogpolig vloerkleed

Als het gaat om het kiezen van de juiste maat voor een hoogpolig vloerkleed, hebben veel mensen geen idee waar ze moeten beginnen. Dit komt omdat er zoveel factoren zijn om rekening mee te houden. Niets is zo vervelend dan er achteraf achter komen dat je hoogpolige vloerkleden toch net niet mooi in je ruimte passen. Wat precies het beste formaat vloerkleed is, hangt naast je eigen voorkeur natuurlijk ook sterk af van de ruimte waarin je het kleed wil plaatsen. In deze blogbijdrage zullen we alle verschillende zaken bespreken waar je aan moet denken bij het kiezen van het beste formaat voor je hoogpolig vloerkleed.

Hoogpolig vloerkleed en je bank

Een van de meest voorkomende manieren om de geschikte maat voor hoogpolige vloerkleden te achterhalen voor je woonkamer is door gebruik te maken van je bank. Veel mensen kiezen er namelijk voor om een hoogpolig vloerkleed deels onder hun bank door te laten lopen en hier ook hun salontafel op te zetten. In dat geval is het verstandig om eerst je bank op te meten maar ook nog wat centimeters extra mee te nemen als speling. Over het algemeen geldt dat 30 centimeter extra speling goed is voor een hoogpolig vloerkleed. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar hoe lang het vloerkleed moet zijn. De ideale lengte ligt hierbij ook aan wat je zelf mooi vindt staan.

Meten van hoogpolig vloerkleed

Wat je als een alternatief ook kunt doen als je al mooie hoogpolige vloerkleden hebt gespot is deze in het echt uitmeten op de vloer. Dit kun je doen door bijvoorbeeld tape of kranten neer te leggen op de vloer in het exacte formaat van het hoogpolig vloerkleed. Zo kun je vooraf alvast dubbel checken of dit formaat nu echt bij je meubilair en je ruimte past.

Hoogpolig vloerkleed in andere ruimtes

Natuurlijk is je woonkamer niet de enige plek waar je een hoogpolig vloerkleed neer kunt leggen. Dit zien we ook steeds vaker in de slaapkamer rondom of naast het bed gebeuren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een groot hoogpolig vloerkleed deels of helemaal onder je bed te zetten zodat het nog net wat uitsteekt. Ook in de eetkamer of bij de eettafel zijn vloerkleden uitermate geschikt. Hierbij zien we eigenlijk bijna altijd dat al het meubilair op het vloerkleed staat. Het gaat hierbij dus zowel om de eetkamertafel als alle stoelen. Hierbij is het overigens ook belangrijk om rekening te houden met extra speling rondom de tafel. Als je gasten naar achter schuiven zouden zij nog steeds op het hoogpolig vloerkleed moeten zitten. Voor elke ruimte geldt dat het beter is om de formaten eerst in het echt op de vloer te zien zodat je zeker bent van je keuze.