5-S Webgids
Relatie

Regels voor trouwlocaties: Alles wat je moet weten

Het plannen van een bruiloft kan een ontmoedigende taak lijken. Je wilt dat je dag perfect wordt, maar je weet niet waar je moet beginnen. De eerste stap is het vinden van de juiste trouwlocatie. Veel mensen denken dat je zomaar overal kunt trouwen. Helaas is niks minder waar. Een geschikte trouwlocatie kan daarom lastig te vinden zijn omdat er zoveel regels en voorschriften voor zijn. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over het vinden van een geschikte trouwlocatie. We zullen het hebben over waarom het moeilijk is om een geschikte locatie te vinden, en we zullen je een aantal tips geven over hoe je de perfecte locatie voor je grote dag kunt kiezen!

Eisen aan je trouwlocatie

Kortom, in Nederland mag je niet zomaar trouwen waar je wilt. Dat is een teleurstelling voor veel toekomstige bruidsparen, gezien zij vaak al een trouwlocatie voor ogen hebben. Officieel gezien mag je namelijk alleen maar trouwen op een plek die je gemeente benoemt heeft als een huis der gemeente. Welke plaatsen bij jou in de regio geschikt zijn als trouwlocatie, ligt dus aan je eigen plaatselijke gemeente. Als jij en je partner dus op zoek zijn naar een geschikte locatie, is het erg raadzaam om eerst je gemeente hierover te contacteren.

Een geschikte trouwlocatie vinden

Er zijn een paar aspecten waar je op kunt letten bij het vinden van jullie perfecte trouwlocatie. De eerste meest praktische zaak hierbij is jullie trouwdatum. Gewilde trouwlocaties zitten namelijk al ver van tevoren vol op gewenste trouwdata. Het kan dus erg belangrijk zijn om ver van tevoren jullie trouwlocatie al te boeken als jullie je bruiloft op een specifieke datum willen. Daarnaast is ook de hoeveelheid gasten erg belangrijk. Je wil namelijk niet dat je trouwlocatie erg leeg lijkt omdat je in verhouding weinig mensen hebt. Ook wil je dat al je gasten genoeg ruimte hebben om te dansen en te eten. Houd hier dus rekening mee bij het uitkiezen van jullie trouwlocatie.

De sfeer op jullie trouwlocatie

Wat tenslotte vaak de doorslaggevende factor is voor veel stellen is de sfeer op de trouwlocatie. Deze kun je niet van foto’s af zien maar is vaak toch allesbepalend in jullie keuze voor de trouwlocatie van jullie grote dag. Het is dan ook sterk aan te raden om langs te gaan bij een paar trouwlocaties als jullie nog zitten te twijfelen over een aantal. Zo weet je zeker dat jullie allebei achter jullie trouwlocatie staan en staat niks jullie nog in de weg van de rest van jullie leven!