5-S Webgids
Image default
Relatie

Hoe kies je een plek om te trouwen op de Veluwe?

Na het “ja” zeggen tegen het huwelijksaanzoek, dromen over de jurk en het idealiseren van de ceremonie, moet een van de moeilijkste beslissingen worden genomen: de definitie van de plaats om te trouwen op de Veluwe. Om u te helpen met deze belangrijke taak, hebben we een gids opgesteld met de belangrijkste stappen voor het kiezen van de ideale huwelijks ruimte om uw grote droom te vervullen.

1. Aantal gasten

De eerste stap die genomen moet worden is het afsluiten van de gastenlijst, omdat de gekozen locatie voldoende ruimte moet bieden aan het aantal aanwezigen, met het juiste comfort voor iedereen. Breng een bezoek en controleer de staat van het meubilair (indien aangeboden door de plaats), de kwaliteit van de voorzieningen, de hygiëne, of ze een parkeergarage en valet service hebben.

CAls de locatie de laatste twee items niet aanbiedt, vraag dan of ze een parkeerplaats in de buurt aangeven, en controleer of er beschikbaarheid is op de datum die voor uw grote dag is gekozen.

2. Begroting

Het investeren van absurde waarden in de plaats waar de bruiloft plaatsvindt, kan een negatieve invloed hebben op andere diensten, zoals het buffet, de decoratie, enz. Idealiter gebruiken de bruid en de bruidegom ongeveer 10% van hun budget met de huur, rekening houdend met de waarden van de ceremonie en de receptie.

 

Als je een beperkt budget hebt, probeer dan de twee momenten op één plaats te verenigen, want zo kun je de kosten in verhouding tot de huur en de inrichting beperken.

3. Stijl van de bruiloft

Dit is een ander punt dat moet worden beslist voor de keuze van de plaats om te trouwen op de Veluwe. Als uw stijl klassiek en verfijnd is, kunt u plaatsen vinden zoals oude herenhuizen, musea of luxehotels, die al een decoratie en architectuur hebben die met de decoratie samenwerken. In geval van vintage, rustieke of boho bruiloften worden restaurants of landhuizen aangegeven, of kan het bruidspaar kiezen voor een charmante thuis bruiloft, als ze een klein aantal gasten hebben!

4. Diensten

Sommige plaatsen bieden hun eigen meubilair en gespecialiseerd personeel, zoals ceremonialisten, receptioniste, decorateurs en zelfs een buffet en open bar service. In sommige gevallen kan dit een prachtige optie zijn om kosten te besparen, maar in andere gevallen brengen de bruid en de bruidegom liever hun eigen leveranciers mee.

 

Als je deel uitmaakt van de tweede groep, let dan goed op het contract en de aangeboden waarden, als deze in de huurprijs zijn inbegrepen of als de plaats waar je gaat trouwen op de Veluwe het gebruik van externe diensten toestaat, omdat sommige alleen met hun eigen team werken.