5-S Webgids
Relatie

Weer goed met elkaar kunnen omgaan

Mediation in Deventer is een perfecte manier om conflicten tussen twee of meerdere partijen op te lossen. Het is van belang dat er in tijden van conflict wordt gekeken naar een oplossing en niet naar problemen. Hoe langer je een conflict laat groeien, hoe groter de kans is dat het de partijen voorgoed uit elkaar haalt.

Het doel van een mediator Er zijn verschillende redenen waarom een mediator een goed idee is om in tijden van een conflict erbij te halen. Het maakt niet uit of er sprake is van een zakelijk conflict, een conflict op de werkvloer, een conflict tussen familieleden of een conflict in jouw romantische relatie, ze hebben allemaal baat aan een mediator. Onze emoties nemen vaak de overhand tijdens conflicten en hoe hoger de emoties en spanning tussen de partijen oploopt, hoe lastiger het is om het probleem op te lossen. Een mediator zorgt ervoor dat er een objectieve blik bijkomt kijken. De mediator is er niet om een kant te kiezen en om te zeggen wie er goed of fout is. Een mediator is er om te zorgen dat jullie door middel van respectvol communiceren tot een oplossing komen.

Een plan van aanpak Naast dat het belangrijk is dat de zaken worden besproken door middel van open communicatie, is het nog belangrijker dat er wordt gekeken naar de toekomst. Zodra jullie tot een conclusie komen van het conflict, kom je tot het punt waar je moet bepalen hoe je verder gaat. Alleen door middel van een goede oplossing wordt een conflict in de toekomst voorkomen en blijft de spanning tussen de partijen weg. Het is tijd om niet meer te focussen op het verleden, maar te leven in het nu en in de toekomst. Voor meer hulp ga je naar Van overbeek de Meyer.

Samen sta je sterk Het is belangrijk om te onthouden dat een conflict tussen verschillende partijen nooit alleen kan worden opgelost. De enige manier om weer goed met elkaar om te gaan, is door samen te werken aan een betere toekomst. Dankzij een mediator wordt dit doel behaalt. Het is namelijk makkelijk om zand erover te doen en het probleem weg te stoppen. In realiteit komt dit probleem op een later moment weer boven water en zorgt het weer voor spanning tussen beide partijen. Een mediator is het luisterende oor voor jullie beide. De onafhankelijke partij helpt om de emoties in het juiste perspectief te zetten en om te realiseren wanneer het tijd is om weer verder te gaan.