5-S Webgids
Bedrijven

Roken vs Vapen

Nadelen van roken

Roken staat niet bekend om de gezondheidsvoordelen dat het met zich meebrengt (al was dit 100 jaar geleden wel het geval). Sigaretten bevatten veel schadelijke stoffen die onder andere kanker kunnen veroorzaken. De levensverwachting van een roker is dan ook zo’n 13 tot 16 jaar lager dan dat van een niet-roker. Een ander nadeel van roken is het achteruitgaan van je reuk- en smaakvermogen. Rokers proeven en ruiken veel minder goed dan niet-rokers. Gelukkig kan dit herstellen nadat men gestopt is.

Geld is een belangrijke reden voor rokers om te stoppen of om over te stappen naar een elektrische sigaret. De prijzen van sigaretten zijn de afgelopen jaren sterk gestegen en het ziet ernaar uit dat deze trend zich zal voortzetten in de toekomst. Gemiddeld rookt een roker 1 pakje per dag. Hedendaags kost een pakje sigaretten rond de 8 euro. Doe dit keer 365 en je komt uit op zo’n 3 duizend euro per jaar! Hierin zijn de stijgende prijzen niet meegenomen. Dit maakt dat het daadwerkelijke bedrag nog een stuk hoger zou kunnen uitvallen.

Voordelen elektrische sigaret

Misschien wel het grootste voordeel van een e-sigaret ten opzichte van een normale sigaret, is het feit dat er veel minder schadelijke stoffen worden opgenomen in je lichaam bij het gebruik ervan. In een normale sigaret zitten veel kankerverwekkende stoffen. De meest bekende en tevens de meest schadelijke van deze stoffen is teer. Teer zorgt ervoor dat je longen op den duur ernstig beschadigd kunnen raken. Dit kan leiden tot longziektes als COPD of in erge gevallen zelfs longkanker. Bij het gebruik van een elektrische sigaret komt er geen teer vrij, wat resulteert in een gezondere vorm van roken, ook wel vapen genoemd.

Naast het feit dat vapen minder schadelijk is dan roken, is het ook nog eens veel voordeliger. De aankoop kan wat duurder zijn, maar los daarvan kost het een gebruiker nog geen tientje per week. De gemiddelde vaper geeft aan ongeveer 6 euro per week kwijt te zijn aan het vapen. Voor mensen die willen stoppen met roken is dit zeker het overwegen waard.

https://wizzits.com/

Gerelateerde artikelen

Een luiertas, wat stop je daar eigenlijk in?

Hoe bespaar je geld op het huishouden?

Nagelsalon Arnhem