5-S Webgids
Image default
Marketing

Ronde eiken tafel in een industrieel interieur

De tafel

Als het industrieel interieur één opvallend kenmerk heeft, is het wel het gevoel van ruimte. Met een ronde industriële tafel bespaar je plek, terwijl je ervoor zorgt dat er toch steeds voldoende plaats is voor je gasten. Geef je eikenhouten eettafel de aandacht die het verdient en stel hem centraal. De Dundee heeft een ruw geborsteld eikenblad en een opvallende plaatsing van de poten, en is dan ook ideaal als orgelpunt voor je interieur. Hou de aankleding van je tafel minimalistisch, met enkele vaasjes of een cactus.

 

De stoelen

Je kiest je ronde tafel met zorg uit, maar ook de stoelen verdienen de nodige aandacht. Ga voor een eenvoudige vormgeving en kwaliteitsvolle materialen bij het kiezen van je stoelen. De Armchair Liverpool schreeuwt zowat “industrieel” en vormt een perfecte aanvulling bij elke ronde tafel. Met de lederen zitting en het ruwe frame heb je een stoel in huis die de 19de -eeuwse sfeer van de industriële revolutie helemaal belichaamt. 

 

De verlichting

Staal, oversized en no-nonsense: de Liverpool hanglamp is zowat het symbool van het industriële interieur, en voert je meteen terug naar de tijd van pakhuizen en fabriekshallen. Dat de Liverpool met zijn ronde lampenkap ook geschikt is voor een ronde tafel, maakt ie helemaal perfect.

De muren

Aan de muren heb je niet veel werk voor een industrieel interieur. Je houdt ze immers liefst zo ruw mogelijk, met de bakstenen zichtbaar. Met een enkele laag witte verf creëer je een robuust industrieel effect. De ronde tafel Norwich heeft met zijn stoere uitstraling het ideale karakter voor een woonkamer met bakstenen muren. Heb je geen bakstenen, maar een egale muur? Dan is wit de go-to kleur voor je muren. Het witgelakte onderstel van de Norwich white gaat bovendien helemaal op in dit interieur, voor een totaallook met een industriële vibe.

 

De persoonlijke toets

Maar vergeet vooral niet om je eetkamer en ronde tafel ook wat van je eigen persoonlijkheid mee te geven. De sobere setting van een industrieel interieur matcht met veel andere stijlen. Heb je leuke kussentjes gekocht tijdens je reis naar Marokko? Of heb je een mooi erfstuk van je grootvader? Geef ze een centrale plek aan of rond je ronde tafel, voor een aankleding die 100% uniek is. Gezellig ook als je gasten over de vloer krijgt – je persoonlijke spulletjes vormen in geen tijd een leuk gespreksonderwerp.

https://www.tafels99.nl