5-S Webgids
Image default
Entertainment

Singelbeschermers voor je knuffelpaard, tegen schuurplekken en singelgallen.

Singelbeschermers voor je knuffelpaard, tegen schuurplekken en singelgallen.

Singelbeschermers voor je knuffelpaard, zodat deze geen schuurplekken krijgt. Er zijn nog een paar andere redenen waarom je een singelbeschermer gebruikt. Het helpt namelijk ook met zweet te absorberen, ook bij het voorkomen van wrijvingen en schuren, het helpt schokken op te vangen, het helpt meer comfort te bieden voor paarden met een gevoelige huid, helpt bij elimineren van drukpunten en niet geheel onbelangrijk; het helpt de singel schoon te houden. In dit artikel worden er een paar verschillende uitgelegd.

 

Er zijn verschillende soorten singelbeschermers, dit zijn er slechts een paar:

  • Fleecestof
  • Schapenvacht
  • Neopreen

 

Fleecestof singelbeschermer, gemakkelijk te onderhouden en drogen snel op.

Dit zijn zeer populaire singelbeschermers voor je knuffelpaard die er ook nog eens in vele patronen en kleuren zijn. Ze zijn tevens makkelijk te onderhouden, wasbaar in de wasmachine en ze drogen ook snel weer op. Deze schuif je eenvoudig om de singel heen.

 

Schapenvacht singelbeschermer, goed voor het absorberen van het zweet van je knuffelpaard.

Dit is een wat luxere singelbeschermer, ze zijn erg goed voor het absorberen van zweet van je paardenknuffel en zijn ook populair onder wedstrijdruiters. Deze schuif je over de singel heen, met de zachte wol kant richting de buik van het paard. De fijne Merino schapenvacht kan wel tot 30% aan vocht vasthouden zonder ook maar nat of koud aan te voelen.

 

Neopreen singelbeschermer, helpen om drukpunten van je knuffelpaard te elimineren.

Neopreen singelbeschermers helpen om drukpunten van je paardenknuffel te elimineren, sommige zijn ademend om het zweten te voorkomen. Dit model heeft klittenband zodat je deze open kan doen en vervolgens netjes om de singel heen kan doen. Zorg wel dat de klittenband sluiting onder zit, zodat het klittenband niet schuurt bij de buik.

 

Hoe maak je de singelbeschermer van je knuffelpaard schoon?

De singelbeschermers moeten schoon en droog worden gehouden, als je een vieze singelbeschermer op je pony gebruikt, kan het vuil de huid van je paardenknuffel irriteren waardoor schaafwonden, pijn of zelfs singelgallen ontstaan. Veel singelbeschermers kunnen in de machine worden gewassen, controleer altijd eerst de was instructies op het product. Zorg er wel voor dat alle reinigingsmiddelen grondig worden uitgespoeld, sommige pony’s zijn erg gevoelig voor reinigingsmiddelen. Zorg ervoor dat de singelbeschermer altijd helemaal droog is voordat je deze gebruikt.

 

 

Hoe voorkom je singelgallen bij je paardenknuffel?

Een singelgal is een zweer op de huid van het paard, dit wordt veroorzaakt door het schuren en wrijven van de singel. Je kan dit makkelijk voorkomen door deze stappen te volgen; borstel je pony altijd grondig, vooral in het gebied rond de zadel en singel. Zorg ervoor dat alles droog is voordat je deze op de pony gebruikt. En tot slot, zorg dat je de singel niet te strak zit, anders schuurt deze.