5-S Webgids
Image default
Entertainment

Solo reizen door Europa

Dus je wilt solo  reizen solo in Europa? Deze steden zijn zeer geschikt voor individuele reizigers! Na het solo reizen door het grootste deel van Europa over de afgelopen vier jaar en een solo reis in Europa op 20 jarige leeftijd daarvoor, heb ik meegemaakt hoe alleen reizen je kan veranderen. De schoonheid van Europa is dat je in één stad in slaap kunt vallen en wakker worden in een ander, kruisen over grenzen en culturen tegelijk in een kwestie van uren. Met zoveel te zien en te doen in de regio kan het vaak moeilijk te weten waar je moet beginnen. Zo presenteer ik u mijn favoriete steden in Europa voor solo reizen!

Budapest

Budapest heeft een reputatie als een stad die je moet bezoeken in Europa het laatste decennium, de hoofdstad van Hongarije en een van de goedkoopste hoofdsteden in Europa, waardoor het een geweldige bestemming is voor individuele reizigers die ook de centjes moeten letten. Boedapest is ook een stad vol bezienswaardigheden, monumenten en unieke buurten, waardoor reizigers aan tal van activiteiten zoet zijn.

Beste voor: levendige nachtleven, Expats, geschiedenis, lage kosten
Kosten: €15-90 dollar voor een 3 sterren hotelkamer / / €2-€4 voor een lunch

 

Wenen

Toen ik reisde eerst naar Wenen solo reisde, vijf jaar geleden, had ik geen idee hoe  sprankelend deze stad zou worden. Adembenemend gewoon, Wenen is zit vol geschiedenis, kunst, cultuur, cafés en musea. Je zal niet zeker uitgeput raken van de talloze activiteiten hier.

 

Beste voor: Geschiedenis & Kunst Cultuur

Kosten: €43-€175 voor een 3 sterren hotel / / €5-€9 voor een lunch

 

Praag

Hoewel de stad snel toeneemt qua bezoekers en kosten, is Praag nog steeds een van die typische steden die je op een solo reis door Europa bezoeken moet. Met veel reizigers door de stad kunt u binnen no-time nieuwe vrienden maken, waardoor deze stad genoeg ontstnappingen bieden, voor zowel overdag als overnacht!

Beste voor: levendige nachtleven, geschiedenis

Kosten: €20-€165 voor een 3 sterren hotel / / €4-€7 voor een lunch

 

Berlijn

 

Deze lijst zeker niet compleet zijn zonder vermelding van: Berlijn. Deze stad zit vol met een fantastisch nachtleven, goedkope eetgelegenheden, en overvloed van expats uit alle hoeken van de wereld.

Beste voor: Expats, centrale ligging

Kosten: €25-€155 voor een 3 sterren hotel / / €4-€10 voor een lunch

 

Barcelona

Als er iemand spanje roept, zal je worden vergeven voor het rechtstreeks denken aan Barcelona – een van Europa’s meest trending steden voor jonge reizigers, vooral als u solo reist! Je zal zeer enthousiast worden door de vrijgevigheid, vriendelijkheid en gastvrijheid van de bewoners hier en geloof me als ik zeg dat dit een  moeilijke stad is om niet van te genieten!

Beste voor: levendige nachtleven, Expats, voedsel

Kosten: €38-€323 voor een 3 sterren hotel / / €5-€9 voor een lunch

 

Florence

Als één van de mooiste steden in Italië en absoluut vol met cultuur, geschiedenis en kunst, is er geen manier dat een solo reiziger niet zou genieten van Florence. Met veel expat studenten kan je zonder enige problemen veel mensen ontmoeten, wat ook een geweldige manier is om de stad te verkennen met iemand die alle highlights weet!

 

Beste voor: geschiedenis, kunst, cultuur

Kosten: €41-€209 voor een 3 sterren hotel / / €5-€10 voor een lunch

 

Napels

Een andere grote stad om jezelf te vinden in in Italië is Napels – ook als het alleen voor de pizza is! Napels is natuurlijk waar pizza begon, maar het is ook de toegangspoort tot de kust van Amalfi.

Beste voor: toegangspoort tot de Amalfi, Pizza

Kosten: 23 dollar-€126 voor een 3 sterren hotel / / €4-€7 voor een lunch

 

Krakau

Een andere stad, waar ik van heb genoten, ligt in Polen. Namelijk: Krakau! gelegen in het zuiden van Polen, en ook met veel te ontdekken, die je kunt paren met een excursie. Als je een geschiedenis verslaving hebt net als ik, zal je deze stad 100% aan je lijstje moeten toevoegen. Krakau heeft ook een enorme studentenbevolking, waardoor het een geweldig nachtleven biedt en tal van vriendelijke locals klaarstaan!

Beste voor: geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, student, nachtleven

Kosten: €27-€108 voor een 3 sterren hotel / / €2-€5 voor een lunch

 

Riga

Hoewel er minder over deze stad gesproken wordt, is Riga een van Europa’s meest onderschatte hoofdsteden. Vol charme en perfect als u de grote toeristenmassa wilt ontwijken. Riga is een echt juweeltje als tussenstop om een paar dagen te verkennen. Als je van plan bent om langs de drukte heen, zult u in Letland een geweldige plek vinden.

Beste voor: ontmoeting met locals

Prijs: €19-€72 voor een 3 sterren hotel / / €3-€6 voor een lunch

We hopen dat je wat hebt aan deze tips niet, een ongeluk zit overigens in een klein hoekje, dus sluit wel een annuleringsverzekering af!