5-S Webgids
Gezondheid

Soorten behandelingen in een afkickkliniek in het buitenland

Voor veel mensen is de eerste stap op weg naar herstel het erkennen van hun persoonlijke strijd met drugsverslaving. De volgende stap is het vinden van een behandelingsprogramma dat kan helpen bij het herstellen van hun algehele gezondheid, welzijn en geluk. Hier lees je alles over een afkickkliniek in het buitenland.

Mogelijkheden in het buitenland

Er zijn talloze behandelingsmogelijkheden waaruit een persoon kan kiezen. Bijvoorbeeld, sommige mensen met ernstige vormen van verslaving in een detox programma alvorens over te gaan tot rehab. Anderen kunnen ervoor kiezen om te beginnen met het herstel in een intramurale of poliklinische faciliteit. Na de behandeling is het aan te raden om de lessen die je in de ontwenningskliniek hebt geleerd te blijven versterken door het bijwonen van steungroepen en therapiesessies.

Herstellen van een verslaving is niet gemakkelijk. Het zal een aanzienlijke hoeveelheid wilskracht en zelfdiscipline vergen om langdurige nuchterheid te bereiken en te behouden. Je bent echter nooit alleen op deze reis. Tijdens het afkicken bouw je sterke relaties op met anderen die aan het afkicken zijn en die zich kunnen inleven in wat jij doormaakt. Bovendien hebben je familie, vrienden en andere dierbaren in deze tijd het beste met je voor.

Uw herstel van een verslaving is afhankelijk van hoeveel u in het proces steekt. Ontdek hieronder de manieren waarop verslaving wordt behandeld om beter te begrijpen wat u te wachten staat.

Soorten behandeling

Behandelingsprogramma’s zijn verschillend voor elk individu en kunnen worden aangepast op basis van hun unieke behoeften en situaties. De meest effectieve vormen van behandeling programma’s zorgen ervoor dat individuen in herstel actief betrokken zijn bij elke stap van de weg.

Intramurale revalidatie

In klinische afkickklinieken worden gestructureerde behandelingsprogramma’s aangeboden die zijn ontworpen om alle facetten van de verslaving van een persoon aan te pakken. Tijdens de klinische revalidatie verblijven de patiënten in een drugsvrije faciliteit en ontvangen ze 24 uur per dag medische zorg en therapeutische ondersteuning.

Klinische afkickklinieken zijn een geweldige optie voor mensen die vechten tegen chronische verslaving, maar ook voor mensen die lijden aan een bijkomende psychische stoornis of gedragsstoornis.

Poliklinische afkickkliniek

Poliklinische afkickklinieken zijn een andere vorm van uitgebreide verslavingszorg. Deze programma’s bieden veel van dezelfde soort effectieve behandelingen en therapieën als klinische afkickklinieken. Bij poliklinische afkickklinieken kunnen patiënten tijdens het herstelproces echter thuis blijven wonen. Patiënten kunnen blijven werken en zorgen voor hun gezin, terwijl ze gedurende de week geplande behandelsessies bijwonen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat poliklinische afkickklinieken patiënten niet afzonderen van de echte wereld; daarom lopen patiënten een groter risico op het tegenkomen van triggers die hun nuchterheid in gevaar brengen. Daarom zijn poliklinische afkickklinieken geschikt voor mensen met een milde vorm van verslaving en een toegewijde, gedisciplineerde benadering van herstel. Poliklinische programma’s zijn ook een uitstekend “step-down” programma na een klinische behandeling en worden vaak gecombineerd met nuchtere woonvormen. Lees hier meer over AFK.

http://afkickkliniekinfo.nl

Gerelateerde artikelen

Massage in Bussum: specialisten

Verhoog je libido

Magnesium voor het slapen gaan, goed idee?