5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Televisietrends voor 2018

De televisie vormt al jaren het middelpunt van onze huiskamer. Waar het vroeger enorme kasten waren die in geen mogelijk netjes weg te werken waren zijn het tegenwoordig slanke elegante ontwerpen die ook nog eens een behoorlijke slimmigheid aan boord heeft. Vroeger konden televisies alleen ontvangen. Verkeer was dus eenzijdig, gek dat wij dit jarenlang geaccepteerd hebben. Dit terwijl nu met de toevoeging van internet de keuzevrijheid enorm is geworden. Hierdoor wordt TV kijken weer leuk, er is voor ieder wat wils. Voor goede series en films bestaan er tegenwoordig enorm veel streamingplatformen zoals Netflix of Videoland. Youtube zorgt voor extra content en Spotify voor de muziek. Nou is het uiteraard wel belangrijk dat deze content in goede kwaliteit geleverd word en op een mooi scherm wordt afgespeeld. Daarom in dit artikel een aantal tips voor een goede TV.

Resolutie

Waar een aantal jaar geleden HD televisie de standaard was zijn we daar inmiddels alweer voorbij gestreefd. Tegenwoordig zijn er verschillende resoluties in omgang maar Ultra HD en 4K lijken hier toch de boventoon te voeren. 4K resolutie is 4 keer scherper dan het traditionele HD beeldscherm.

Het scherm zelf

De meeste winst voor nieuwe televisie valt te behalen in de opbouw van de beeldpunten. De meeste schermen van tegenwoordig zijn opgebouwd uit Liquid Crystals (LCD) deze beeldpuntjes zijn doorzichtig en laten via een achtergrondverlichting het licht door en manipuleren dit. Hierdoor krijgen wij het beeld te zien. Anders is dit bij een OLED of MicroLED scherm. Deze is ook opgebouwd uit puntjes, maar deze puntjes genereren zelf licht. Dit maakt dus ten eerste de achtergrond verlichting overbodig waardoor het ontwerp dunner wordt. Daarnaast wordt de kleurweergave een stuk echter. Zwart is echt zwart en kleuren komen realistischer naar voren.

Wil je meer weten over televisies? Kijk dan op hippeproducten. Een website met veel info over technologie.

http://Hippeproducten.nl