5-S Webgids
Image default
Beauty en verzorging

Verlof na een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie, kan worden uitgevoerd als de oogleden een beetje gaan hangen. Dit gebeurt bij iedereen na hun 30e, bij de een wat erger als bij de ander. Soms kan een hangend ooglid zo storend zijn dat het medisch noodzakelijk is om hem te corrigeren. Andere keren worden correcties uitgevoerd met een cosmetische reden. Waar ligt de grens. Wanneer moeten zorgverzekeringen een correctie uitkeren en wanneer moeten werkgevers het ziekte verlof betalen? Faceland wil zijn klanten altijd zo goed mogelijk voor lichten, ook op juridisch gebied dragen ze hun steentje bij en daarom heeft de cosmetisch kliniek de mogelijkheden voor ooglidcorrectie vergoeding uitgezocht.

In sommige gevallen kunnen hangende oogleden leiden tot ernstige vermoeidheid, gezichtsbeperking en hoofdpijn. Dit komt omdat oogleden over de ogen gaan hangen, ze voorkomen dat de ogen voldoende licht kunnen opvangen waardoor er meer moeite vanuit de ogen moet komen om te functioneren. Daarnaast is er ook een cosmetisch gedeelte. Men ziet er ook vermoeid uit maar ook somber en een tikje onverzorgd. Mensen met hangende oogleden zitten vaak niet lekker in hun vel, door onzekerheid, maar ook de medische redenen zoals extreme vermoeidheid en hoofdpijn.

Doordat veel cosmetische klinieken de behandeling aanbieden is de algemene mening dat een ooglidcorrectie een cosmetische ingreep is. Dit is echter een verkeerde opvatting. De rechter heeft bepaalt dat dit er niet toe doet of men verlof moet krijgen of niet. Hetzelfde geld voor het feit of de behandelde is doorverwezen door de huisarts en of hij het vergoed krijgt via de verzekering. Het belangrijkste is namelijk de medische noodzaak van de behandeling. Of te wel wat zijn de gevolgen van het uitblijven van een ingreep? Een ding is zeker laat je je opereren om cosmetische redenen moet je zelf je vakantie uren inleveren, is het dus noodzakelijk dan dient de werkgever het verlof te betalen en valt men dus onder de ziektewet. Vraag altijd even aan de arts of in uw geval ooglidcorrectie kosten worden vergoed.

http://faceland.nl/behandelingen/ooglidcorrectie/