5-S Webgids
Woning en Tuin

Verschillende soorten sloten

Sloten zijn er net als deuren is verschillende soorten. Het is dus afhankelijk van verschillende dingen welk slot jij het beste kunt kiezen. Gaat het om een slot voor je voordeur, dan zal je natuurlijk willen dat deze voldoet aan allerlei verschillende eisen. Waar het met een slot voor bijvoorbeeld een deur in je huis zelf een stuk minder belangrijk is. Kortom, veel zaken om rekening mee te houden dus. Omdat we het ons kunnen voorstellen dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we een aantal stappen voor je op een rijtje gezet, die de keuze voor een bepaald slot een stukje makkelijk zal moeten maken. Doe hier dus je voordeel mee.

 

Zelf doen of laten doen?

 

Voordat we verdergaan met welke verschillende type deuren er allemaal zijn, is het aan te raden goed te kijken of het zelf wilt doen of dat je het geheel uitbesteed. De kosten voor een goede slotenmaker kunnen dan immers flink prijzig zijn, maar een inbraak daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten. Het is dus uiteraard wel goed dat je rekening houdt met de prijs, maar kijk ook naar de verschillende soorten certificering die een slotenmaker, maar ook het slot zelf heeft. Vind je het lastig om te kiezen, dan is het goed eens te kijken of https://slotenmaker-utrecht.nl voor verschillende tips en tricks. 

 

Verschillende type deuren

 

Omdat er tal van verschillende type deuren zijn, is het natuurlijk vrij logisch dat niet ieder slot voor iedere deur geschikt is. Waar veel mensen denken dan wel, is dit dus absoluut niet het geval. Het is daarom goed voor die tijd te bepalen welk type deur je hebt, alvorens je direct begint met het uitzoeken van een slot. Verstandig is om slotenmaker de Bilt te raadplegen om eens te kijken wat voor type deur of je hebt. Bijvoorbeeld wanneer je een brandwerende deur hebt, is het ook van essentieel belang dat hier een slot geplaatst wordt die ook brandwerend is. Je hebt er namelijk niets aan, dat dit slot je uiteindelijke brandwerende werking verminderd. Slotenmaker de Bilt weet je dit namelijk allemaal te vertellen.

 

Binnen of buiten

 

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden tijden je keuze voor een slot, is of het gaat om een deur buiten of een deur binnen. Je kunt je voorstellen, dat een deur binnen niet hoeft te voldoen aan dezelfde eisen al een deur die de weg van buiten naar binnen en andersom blokkeert. Uiteraard zijn er uitzonderingen daargelaten zoals een deur naar onder andere een archiefkast. Overleg dit dus voor de tijd samen met de slotenmaker de Bilt om zo te kunnen bepalen welk slot jij uiteindelijk voor jouw deur het meest geschikt is.