5-S Webgids
Bedrijven

Waarom jij reviews zou moeten achterlaten

Hee, heb je altijd een superheld willen zijn? Je kunt niet vliegen? Geen lasers die uit je ogen komen? Geen probleem, laat soms eens een review achter. Reviews zijn één van de meest relevante democratische manieren om van jezelf te laten horen. Niet alleen kun je er een bedrijf mee laten weten dat je het ergens niet mee eens bent (of natuurlijk wel!), maar je kunt vooral ook andere mensen helpen. Net als een superheld! Met jou als leidraad voor de aankoop van een product of dienst kun je zorgen dat mensen niet teleurgesteld worden en de juiste aankopen maken.

Review

Reviews lijken soms veel moeite om op te stellen, terwijl dat eigenlijk wel meevalt. Als je dan bedenkt dat je er al snel honderden mensen mee kunt helpen, dan is een review opeens al snel de moeite waard. Dus als Google jou vraagt om een review achter te laten, dan kun je dat misschien beter wel doen de volgende keer. Er is echter ook een reden om géén review achter te laten. Als een product of dienst al genoeg mensen heeft om een evenwichtig beeld te scheppen van datgene, dan hoef je niet ook nog eens extra moeite te doen. Je kunt je dus wel altijd afvragen of een review schrijven belangrijk genoeg is voor mensen.

Ook zijn er natuurlijk controversiële producten met voor- en tegenkampen. Denk aan bijvoorbeeld de discussies van Apple versus Android. Reviews hierbij zijn minder betrouwbaar omdat mensen hun emoties mee gaan spelen bij de technische specificaties. De enige reden om hier iets voor te schrijven is om een neutrale visie te geven op een product.

Plekken voor reviews

De plek waar je een review achterlaat kan ook verschil maken voor consumenten. Een site specifiek gericht op reviews laat vooral de mooiste reviews zijn. Google laat je meteen zien wat mensen van je product vinden als je een bedrijf of product opzoekt. Andersom is het ook zo dat er soms valse vermeldingen staan door bijvoorbeeld de reviews voor de gehele site te laten zien in plaats van het product dat je Googelt. Hier moet je even goed op letten als je zelf iets zoekt. Het meest betrouwbaar is vaak de site zelf waar een product wordt aangeboden, vooral als je review meteen gepost wordt.

 

https://inforeview.nl/

Gerelateerde artikelen

Internationaal transport: een echt specialisme

Stoepborden en Krijtborden in alle soorten en maten

Eenvoudig geld besparen