5-S Webgids
Image default
Gezondheid

Waarom zou u kiezen voor een ​​plafondliftsysteem?

Een plafondlift is één van de meest voorkomende en effectieve manier om de positie van patiënten in ziekenhuizen of in een thuiszorgsituatie te veranderen. Het is een moderne manier van transport. Bovendien voorkomt een plafondlift rugletsel bij mensen die veel te maken hebben met het handmatig optillen van patiënten. Veel richtlijnen voor zorgverleners sporen werknemers in ziekenhuizen en in de thuiszorg aan om plafondliften te gebruiken. En dat is niet voor niets, want er zijn nog veel activiteiten die kunnen worden verbeterd door plafondliften. Deze omvatten bijvoorbeeld patiëntentransfers van stoel naar bed, herpositionering en bepaalde bewegingen.

Het is zorgwekkend dat veel ziekenhuizen en thuiszorgmedewerkers de onschatbare voordelen van een plafondlift soms niet erkennen. Een plafondlift is een springplank naar het verlichten van verwondingen bij het tillen van patiënten. De liften verhogen de productiviteit en veiligheid van het personeel en verbeteren de levenskwaliteit van patiënten. Bovendien zijn ze efficiënt omdat ze het aantal benodigde faciliteiten verminderen. De techniek is een belangrijke bron van verlichting voor patiënten die lijden aan pijn, omdat ze zeer gevoelig zijn voor bewegingen. Het zal het risico op het ontwikkelen van pijn en verwondingen als gevolg van bewegingen helpen verminderen. Daarnaast zijn plafondliften zuinig op een manier dat ze het aantal werknemers verminderen dat nodig is om patiënten van de ene plaats naar de andere te brengen.

Sommige mensen vragen zich misschien af ​​waarom ze plafondliften moeten gebruiken in plaats van bijvoorbeeld een vloerlift. Het is bewezen dat plafondliften een hogere mate van nauwkeurigheid hebben in vergelijking met vloerliften. In tegenstelling tot vloerliften nemen ze minder ruimte in en kunnen ze dus makkelijker in patiëntenkamers worden geïnstalleerd. Omdat de meeste ziekenhuizen of zorginstellingen minder ruimte hebben om vloerliften te plaatsen, kan de tegenhanger van het plafond een kosteneffectieve oplossing zijn. Plafondliften hebben ook bewezen flexibeler te zijn in vergelijking met vloerliften. Ze hebben een X-Y-systeem, waardoor ze eenvoudiger zijn om dichterbij te trekken en rond te bewegen.

Wanneer u gaat zoeken naar een geschikte plafondlift, moet u weten waar u op moet letten. Plafondliften zijn doorgaans ingedeeld in twee categorieën, afhankelijk van hun gebruik en grootte. De twee typen omvatten vaste motoren en draagbare motoren. Vaste motoren hebben trolleys die snel kunnen reageren en eenvoudig te onderhouden zijn. Ze hebben ook een hoger gewicht en compliantie. Draagbare motoren zijn minder duur maar kunnen niet worden opgeslagen in een patiëntenkamer. Ze zijn ook kleiner en minder minder beweeglijk.

Kortom, plafondliften zijn het geld waard als u de verschillende voordelen in overweging neemt. Als u over genoeg budget beschikt, kunt u voor vaste liften gaan, omdat ze veel eenvoudiger te bedienen en te onderhouden zijn. Raadpleeg onze website voor meer informatie en om verder te kijken naar wat er beschikbaar is. Domicare is een toonaangevende leverancier van de beste medische hulpmiddelen om te tillen, dus ook voor een goed advies bent u hier aan het juiste adres.

http://www.domicare.nl/plafondlift/