5-S Webgids
Image default
Financieel

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau is een bureau dat geld int voor schuldeisers. Ze eisen dit geld van een debiteur die open staande facturen heeft. Echter is het niet vanzelfsprekend dat een incassobureau het geld kan innen. Het kan namelijk zijn dat de debiteur niet betaald omdat hij onlangs failliet geraakt is, maar het kan ook zo zijn dat de factuur helemaal ontschoten is bij de debiteur. Daarom is het belangrijk dat de schuldeiser eerst zelf sancties onderneemt tegenover de debiteur. Dit kan door het sturen van een brief richting de debiteur, of hij kan hem een belletje doen. Wanneer de debiteur op geen van de acties reageert dan kan hij ervoor kiezen om grotere stappen te zetten en een incassobureau in te schakelen. Tegenwoordig gaan veel schuldeisers dan opzoek naar een no cure no pay bureau. Lees in deze blog wat dit is!

No Cure No Pay

No cure no pay is een betalingsprincipe. Het houdt in dat de dienstverlener alles betaald wordt als hij een dienst heeft geleverd en deze ook daadwerkelijk geslaagd is. De letterlijke betekenis van No Cure No Pay is: geen genezing, geen betaling. De afnemer van de dienst betaald dus alleen voor het eindresultaat. Dit principe wordt veelal gebruikt door advocaten en incassobureau’s. Ze geven dit als houvast voor de klanten. Het geeft hen namelijk een soort van zekerheid dat ze worden geholpen. En worden ze niet geholpen, dan kost het hen niks en is de inspanning van de dienstverlener voor niks geweest. Je zou denken dat bedrijven dit principe beter niet kunnen hanteren want het komt vast voor dat het eisen van het geld niet werkt. Maar bedrijven zien het juist als een soort van nieuw soort marketing. Op deze manier binden ze meer klanten, want zij krijgen de zekerheid dat hun zaak wordt opgelost, werken de acties van de dienstverlener niet dat kost het hen niks.

Van Loon Incasso Advocaten

Incassobureau Van Loon is een incassobureau die ook aan No Cure No Pay doet. Zij bieden de klant dus de garantie dat er een oplossing komt met het probleem waarmee ze zitten. Zoek jij ook een incassobureau dat de No Cure No Pay techniek hanteert? Neem dan eens een kijkje op incassoadvocaten.nl.