5-S Webgids
Image default
Winkelen

Welke koffer neem jij mee op reis?

Op vakantie met het hele gezin naar een mooi vakantieland ver weg of juist dichtbij je zult ieder jaar weer geconfronteerd worden met het meenemen van je reisbagage. Wat neem je wel en wat neem je niet mee. Is het weer meer dan vorig jaar of juist de strijd om niet alles mee te nemen. Tegenwoordig zijn er steeds meer reiskoffers met meer opbergruimte door de verschillende formaten en of uitvoeringen van een goede koffer. In dit artikel willen we je meer informatie geven voor de keuze van een goede koffer. Kijk hier voor een leuke koffer.

Wat ga je doen tijdens je vakantie?

Het is een vraag die zelfs nog breder is te stellen op het moment dat je voor een keuze staat om een nieuwe reiskoffer aan te schaffen. Wat ga je de komende vakanties vooral doen. Wordt er gezinsuitbreiding verwacht, ga je naar verre landen reizen of juist meer een actieve vakantie met veel tussentijdse reizen. Dit zijn vragen die de keuze voor een goede koffer voor de komende jaren kan vereenvoudigen. 

Soorten koffers

We hebben grofweg 5 soorten van koffers. De harde koffer is een koffer die is vervaardigd van een sterk materiaal en in verschillende formaten leverbaar is. Deze koffers zijn vaak uitgevoerd met een 4 wiels trolley systeem en kunnen tegen een stootje. Handig voorveel inpakvolume maar vooral wanneer je veel onderweg bent. De zachte koffer staat bekend door zijn comfort en heeft het meeste inpakvolume van alle koffers. De lichtgewicht koffer is steeds populairder aan het worden en kenmerkt zich door zijn robuustheid maar ook gewicht. Tot slot de handbagage koffer die vooral handig is om mee te nemen in het vliegtuig. 

Maar welke is nu de juiste?

Afhankelijk van uw toekomstplannen en gezinssamenstelling kunt u voor een lichtgewicht koffer gaan in combinatie met een handbagage koffer. Dit zijn wel de meest gebruikte modellen en u heeft er het langst plezier van. Kies altijd voor een A merk koffer als Samsonite, Rimowa, American Tourister of Thule waar je altijd de optimale garantie krijgt. Bekijk de modellen op onze website.